Panama Papers: Петър Манджуков също е имал офшорка

9194
Panama Papers: Петър Манджуков също е имал офшорка

Бизнесменът Петър Манджуков също е притежавал офшорна фирма. Това сочи разследването на Алексения Димитрова от „24 часа”, която е единственият български журналист с достъп до Panama Papers (Панамските документи).

Оттам става ясно, че Петър Манджуков отстъпва на жена си своя офшорна фирма през 2012 г. Фирмата "Kegel Asset Management" е регистрирана на Британските Вирджински острови на 15 март 2001 г.

Полицията нахлу в централата на УЕФА по информация от Panama Papers

Швейцарската федерална полиция нахлу и обискира централа на УЕФА в Нион, потвърди европейската футболна централа. Полицаите са поискал...

"Kegel Asset Management" е регистрирана чрез компания посредник в Женева за 600 долара. Той е директор до 2004 г., след което е сменен от други трима души, но от 2006 г. до 2012, когато дава фирмата на жена си, отново е директор.

Първият акционер на компанията не е фигурирал с име и адрес, а само с названието “приносител”. През 2007 г. обаче Комисията по финансови услуги на Британските Вирджински острови разпорежда, че анонимните приносители на акции трябва да плащат по-високи такси. Това принуждава много приносители да излязат на светло. Не е ясно дали точно такъв е случаят с "Kegel Asset Management", но през 2009 г. Манджуков получава 4 сертификата за по 12 500 акции всеки, пише "24 часа".

Когато Иванета Манджукова поема компанията през 2012 г. заявява, че се занимава с инвестиционни услуги, но предната година не е работила. След което през 2013 г. тя използва личната си асистентка, за да поиска закриване на фирмата.

През юни същата година обаче се отказва от идеята. През юли 2014 г. Петър Манджуков съобщава решението си да направи съпругата си собственик и директор на компанията, макар че фирмата не развива дейност.

WikiLeaks: Panama Papers са нападение срещу Русия от страна на САЩ

Организацията WikiLeaks публикува мнение, според което т.нар. Panama Papers на компанията „Мосак Фонсека“ са били фина...

През май 2015 г. Манджукова декларира, че средствата на компанията са от финансови инвестиции. В данните няма повече подробности, свързани с фирмата.

“А, “Keгел” ли? Това е фирма, която никога не съм ползвал, никога не е имала търговска дейност. Бях забравил за нея”, коментира пред "24 часа" бизнесменът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика