Парламентът прекрати процедурата за избор на КЗК

613
Парламентът прекрати процедурата за избор на КЗК
Снимка: БГНЕС

Парламентът прекрати сегашната процедура за избор на нов състав на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Предложението е на депутати от ГЕРБ и беше подкрепено със 107 гласа "за", предаде Expert.bg.

Идеята на ГЕРБ предвижда в срок от една седмица икономическата комисия в парламента да внесе проект за нови процедурни правила за предлагане на членове на КЗК.

КЗК глоби таксиметрова компания за имитация

Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение на чл. 35, ал. 1 от ЗЗК (имитация) от страна на „СК Стил Тран...

Парламентът отхвърли предложението на депутатите от Гражданската квота на Реформаторския блок, които предложиха процедурата да бъде прекратена и веднага да се стартира нова.

Припомняме, че в началото на месец април бившият главен секретар на администрацията на Министерския съвет Росен Желязков, който беше номинация за ГЕРБ за председател на КЗК оттегли кандидатурата си. Тъй като той беше единствен кандидат за поста, се наложи процедурата да бъде отложена, а от днес - отменена. Очаква се в следващите дни депутатите да стартират новата процедура.

Днес, 12 май, депутатите приеха проект за решение за отмяна решение от 24.02.2016 г. за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати за председател, заместник-председател и членове на КЗК.

С оглед на продължителността на процедурата - от приемане на правила, до номинации и завършване на цялостната процедура - най-вероятно нов състав на регулатора ще бъде назначен след 6 месеца. Припомняме, че мандатът на този състав изтече преди 7 месеца.

Павлова: Търговете за спрените два лота на АМ ”Хемус” ще бъдат обявени отново

"При прекратените обществени поръчки за двата лота на АМ “Хемус“ няма установени незаконосъобразно проведени процедури. Тър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика