Работодатели излязоха с декларация в защита на Lafka

32938
Работодатели излязоха с декларация в защита на Lafka
Снимка: Burgasplus

Работодателската организация „Произведено в България” - Съюз на малкия и среден бизнес излезе с декларация по повод атаките срещу „Табак Маркет” АД, предаде Агенция "Фокус".

В декларацията пише, че "Табак Маркет" е българска компания и работи предимно с български производители. По-голямата част от стоките, които предлага търговската верига Lafka, собственост на "Табак Маркет", са български. Зад всяка произведена стока, стоят работни места, осигуровки, реализация в страната. Става дума за дейност, изцяло в „белия сектор” на икономиката, която сериозно ще удари и сивия сектор в търговията с тютюневи изделия, твърдят от "Произведено в България".

"Табак Маркет": Кампанията срещу "Lafka" е преднамерена и манипулативна

Вече няколко седмици група лица, с участието на издателската група „Капитал", водят крайно негативна кампания срещу „Табак ...

"Табак Маркет" АД е български търговски партньор, който да може да осигури достъп на локални производители на национално ниво. Трудно е било на предприемачи, да речем от Пловдив, да продават стоката си например в град Шумен. Бизнесмоделът, който Lafka предлага, води до увеличаване на местата за продажба и до ръст на пазарния дял на наши компании, марки, търговски продукти. Ние сме против да се прилага двоен стандарт, тоест един да е подходът към мултинационални търговски вериги, които контролират вече 50% от търговията на дребно в страната и безпрепятствено разширяват и увеличават териториално си присъствие и пазарен дял и друг към български предприемачи които „дръзват” да инвестират в успешен бизнес модел, казват от "Произведено в България".

Като работодателска организация, „Произведено в България – Съюз на малкия и среден бизнес” счита, че кампанията срещу компанията "Табак Маркет" АД, води до щети за бизнеса в България като цяло, се казва в декларацията.

Припомняме, че в Бургас Асоциацията за защита на малкия и среден бизнес оспори наредба на общинския съвет, тъй като счита, че тя подпомага създаването на монопол от Lafka.

Както е добре известно, Lafka се свързва с Корпоративна търговска банка и кръга на Цветан Василев и Делян Пеевски.

Бургаският дребен бизнес обяви открита война на Lafka

Асоциацията за защита на дребния и среден бизнес в Бургаска област се обяви открито срещу навлизането на веригата Lafka в областния гра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика