Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Разделение в бранша": Само една част от фермерите подписват споразумение с властта

12 февруари 2024, 07:36 часа • 2022 прочитания

Докато част от фермерите подписват споразумение с властта днес, друга част продължават протестите и отново ще блокират пътища в страната. Това предадоха трите най-големи национални телевизии. 

Финалните редакции

Финалните редакции на новото споразумение между фермерите и властта бяха окончателно оформени вчера вечерта. След близо 4-часово обсъждане земеделският министър Кирил Вътев съобщи, че няма нови добавки в текста: Кирил Вътев: Оформихме окончателно и юридически Споразумението с фермерите, няма нищо ново в него

Очаква се днес в 12 ч. министърът да се срещне с две от протестиращите организации – „Обединени земеделци“ и Български фермерски съюз.

НАЗ обаче вече обяви споразумение с държавата и то с конкретни параметри: Какви държавни пари ще получат зърнопроизводителите: Разбивка

Правилата са такива

„Правилата са такива – всеки, който е изпратил желание за среща с определени проблеми и с определени предложения, е дошъл и сме направили смислени разговори“, коментира Вътев.

Няколко земеделски организации, които не са съгласни с водената политика в сектор „Земеделие“ искат оставката на министъра. Те са против споразумението и казват, че не са били поканени на нито една от четирите срещи досега с властта.

Още: Фермерите: Протестираме с три групи искания, с нищо не сме се съгласявали

 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес