Шефът на АЕЦ "Козлодуй": Необходими са ни газови централи

5427
Шефът на АЕЦ "Козлодуй": Необходими са ни газови централи

Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй" Валентин Николов заяви, че в момента се водят преговори с руската страна за седми реактор в атомната ни централа.

"Трябва да изясним какво точно ни е необходимо във връзка със седми реактор. Категорично сме казали, че другият реактор, който е готов на 25%, искаме да го продадем. От гледна точка на българската страна сме дали варианти и очакваме отговор", каза Николов в предаването „Факторът Кошлуков" на ТВ7.

Завърши плановият годишен ремонт на 5-ти блок в Козлодуй

Завърши плановият годишен ремонт на 1000-мегаватовия пети енергоблок на АЕЦ "Козлодуй", съобщиха от атомната електроцентрала. След изв...

Според него няма опасност за сигурността на енергийната система в България. Шефът на АЕЦ „Козлодуй" заяви, че дори ще продължим да бъдем основен износител на ток.

„Ние се нуждаем от такива газови централи с цел балансиране на тези вятърни централи, които са в Североизточна България. Сегашната изградена система може да поеме максимално 20% от мощността на енергийната система, т.е. ние се нуждаем от такива газови централи, които да дадат тази балансираща мощност. Така че той е абсолютно актуален, не само за България, но и за Румъния", каза Николов и подчерта, че това е идеята за газови централи е чисто български проект.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com