Шефът на ДКЕВР се надява да няма ново поскъпване на тока от 1 януари

14668
Шефът на ДКЕВР се надява да няма ново поскъпване на тока от 1 януари
Снимка: БГНЕС

Надявам се да няма ново поскъпване на тока от Нова година. Освен ако няма някакви екстрени ситуации като например газова криза и преминаване на топлофикациите на мазут или на по-скъпо гориво. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Светла Тодорова.

Тя допълни, че на този етап желанието на регулатора е в следващите 3 месеца да няма ново увеличение на цената, както и последващия увеличения през зимния сезон. Това би се възприело трудно от потребителите, независимо какви са нашите аргументи.

ДКЕВР: Няма да има двуцифрено увеличение на тока от 1 октомври

Вероятно няма да има двуцифрено увеличение на цената на тока от 1 октомври. Tова коментира новият председател на Държавната комисия за ...

На въпрос дали има вероятност от 1 октомври цената на електроенергията да се увеличи с повече от предложените 9,79% Тодорова отговори, че според нея повишаването не трябва да надвишава това ниво. Тя добави: "Действително има показатели, които могат да бъдат разгледани, но сега, ако тръгнем да правим това нещо, неминуемо ще стигнем до въпроса „До къде да бъде? С 10%? С 20% и така нататък".

Според шефа на енергийния регулатор се спекулира с това, че увеличение на цената на електроенергията ще„убие” потребителите. Тя припомни, че имаше предшестващи намаления, които са стигнали до 15% сумарно, "така че не може да се говори, че това увеличение ще „убие” потребителите, които не са били „убити” преди година и половина".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика