Служителите във ВМЗ ще блокират Подбалканския път

7536
Служителите във ВМЗ ще блокират Подбалканския път

На 1 юни, в Деня на детето, работници на ВМЗ Сопот планират да блокират Подбалканския път. Някои от тях дори заплашват, че ще се самоубият, тъй като ситуацията в предприятието е отчайваща. Напрежението ескалира, след като на оръжейниците бе обещано до края на миналата седмица да им бъде преведена част от дължимите пари, но това не стана.

"Държавата дължи част от трудовото възнаграждение за февруари, аванс за май, а на 28-ми този месец трябва да се изплати заплатата за април. Хората имат абитуриенти, просят заеми да им купят тоалети, агонизират. Няма друго решение, освен стачка. Докато ни чуят. Някой трябва да поеме политическа отговорност за нашия хал". Това заявиха председателят на КТ „Подкрепа" в завода Димитър Атанасов и Красимир Цветков от Контролно-ревизионната комисия на синдиката, цитирани от БЛИЦ и "Стандарт нюз".

Те подчертаха, че ако до края на месеца няма превод на дължимото, хората отново излизат на безсрочна ефективна стачка. Този път ще има блокада на подбалканския път София-Бургас и този път и Господ да дойде, няма да спрем, докато не ни се дадат гаранции от държавата за осигурени поръчки и договори, категорични са синдикатите.

Те са на мнение, че стартиралата за втори път процедура по приватизация е прибързана и работи в услуга на някой от големите частни оръжейни търговци. Целта е да се разпродаде завода на парче или тотално да се ликвидира. Босовете гледат да копнат голямо парче от баницата, но забравят, че целият регион ще остане да мизерува, гневят се Атанасов и Цветков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика