Стойнев изтъква възраждането на ВМЗ, обещава и 250 млн. евро повече за малкия бизнес

17317
Стойнев изтъква възраждането на ВМЗ, обещава и 250 млн. евро повече за малкия бизнес
Снимка: БГНЕС

Във ВМЗ-Сопот ще бъдат наети още 300 души. Това заяви икономическият и енергиен министър Драгомир Стойнев, който днес ще посети предприятието, предаде БГНЕС.

Преди година ВМЗ беше на практика във фалит след стачките за неизплатени заплати и дълга от около 100 милиона лева. Още през януари тази година обаче ръководството прогнозира печалба в края на 2014-та година, след като предприятието стана държавно.

Прекратиха делото за фалит на ВМЗ

Пловдивският окръжен съд прекрати делото за откриване на производство по несъстоятелност срещу оръжейния завод ВМЗ-Сопот, съобщи Фокус...

„Разработваме тригодишен план за стабилизация. Включва нови машини за производство, да обновим нашето оборудване, трябва да намерим специалисти, които да обслужват оборудването", каза преди време Иван Стоенчев, директор на предприятието.

След като днес Зинаида Златанова обяви, че правителството е готово да преговаря за оперативните програми за новия програмен период, Стойнев заяви, че по време на новия програмен период по ОП "Иновации и конкурентоспособност" ще има 4 приоритетни оси, а парите, заделени за българския бизнес, ще са близо 250 млн. евро повече.

Като пръв приоритет Стойнев посочи конкурентоспособността, която ще бъде насочена към технологичното развитие и иновациите за предоставяне на подкрепа за развитието на научноизследователската дейност. Втората ос "Предприемачество и капацитет за развитие" е насочена към малки и средни предприятия, като обхваща близо 720 млн. евро. За оста "Енергийна и ресурсна ефективност" са заделени близо 356 млн. лв., а четвъртата ос на програмата е насочена към техническата помощ на бизнеса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика