Таксата за повторно включване на тока трябва да отпадне, смята Куюмджиев

8672
Таксата за повторно включване на тока трябва да отпадне, смята Куюмджиев

Предвиждаме такса "повторно включване на тока", която е несправедлива, да отпадне още от есента чрез промени в Закона за енергетиката, заяви след дискусия в парламента с представители на потребителски организации зам.-председателят на енергийната комисия Явор Куюмджиев, предаде БГНЕС.

Ще се опитаме да помолим ДКЕВР да се съобразява с общата политика на новото управление - защита на гражданите и техните права, подчерта Куюмджиев, изтъквайки, че комисията е независим орган. Не може също човек да чака без ток цяла нощ, за да отиде на другия ден сутринта да си плати и едва тогава да се задвижи процедурата по включване, категоричен бе той. Не виждам защо за пускането на тока трябва да се чака 3-4 дена, когато става въпрос за елементарно действие.

Принципната ни идея за оспорване на сметката е следната - ако сумата надхвърля 30% от нормалното потребление за месеца и сезона, смятаме, че докато не се изясни това, не трябва да бъде спиран тока на потребителя при неплащане, продължи Куюмджиев. Не трябва да позволяваме на ЕРП-тата да правят своеволия, ненормална беше ситуацията през зимата с двойните и тройни сметки. Ето, затова предлагаме тази мярка, каза той.

Какво още може да се промени в закона относно сметките за ток - научете в Expert.bg.

ДКЕВР: Възможно е да поискаме анализ от ЧЕЗ за аварията в София

В ДКЕВР говорим върху възможността да изискаме информация и анализ от ЧЕЗ за вчерашната авария в столицата, обясни един от членовете ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com