"Южен поток България" още не е закрита - с милиони за заплати и милиони на загуба

21851
"Южен поток България" още не е закрита - с милиони за заплати и милиони на загуба

Десет хиляди лева е средна заплата в проектната компания на БЕХ и „Газпром” - „Южен поток България”, докато минималното възнаграждение за специалисти е 4 хил. лева. Това твърди Агенция ПИК, позовавайки се на Търговския регистър.

Справка на Actualno.com в Търговския регистър показа следното – в годишния финансов отчет на компанията се посочва, че задълженията към персонала за 2013 година са в размер на 56 хил.лева. Дадени са 2,859 млн. лева за заплати и 142 хил. лева за осигуровки. За сравнение през 2012 година са дадени 3,012 млн. лева т.е. повече, докато са внесени 84 хил. лева осигуровки – т.е. по-малко. На 31 декември, 2013 година, отчетената сума в графа „Натрупани загуби” на „Южен поток България” е 10,489 млн. лева.

Бъчварова призна, че САЩ ще ни подобряват енергийната комуникация с ЕС

И двете визити бяха категорична подкрепа на сегашното правителство и на премиера Бойко Борисов. Това беше разчетено в самия контакт п...

„Южен поток България” все още не е със спряна дейност, защото официално Русия не е уведомила България за спирането на проекта „Южен поток”. Очакваше се това да стане на 14 януари, когато имаше среща на еврокомисаря по въпросите на енергетиката Марош Шефчович с „Газпром” в Русия. Москва обаче официално уведоми ЕК за спирането на проекта. Няколко дни преди Нова година, руснаците изкупиха дяловете на италианската Eni, немската Wintershall и френската EDF, негови партньори в South Stream Transport B.V („Южен поток Транспорт”).

Според ПИК по подобен на „Южен поток България” начин функционира и проектната компания за изграждане на спрения преди четири години руско-българско-гръцки нефтопровод Бургас-Александруполис. Справка в Търговския регистър показвала, че и тази компания работи и трупа разходи от 712 хил. лева за 2013 г., въпреки решението на правителствено ниво за спирането на проекта. За сравнение проектната компания за изграждане на газопровода „Набуко”, който се провали преди година и половина, вече е в ликвидация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика