В ДКК назначиха втори изпълнителен директор

2960
В ДКК назначиха втори изпълнителен директор
Снимка: istock

Държавната консолидационна компания (ДКК) има втори изпълнителен директор - Ваня Караганева. Тя е избрана от Съвета на директорите на компанията в края на октомври, съобщи Медиапул, позовавайки се на Търговския регистър.

Ваня Караганева представлява ДКК самостоятелно и заедно с другия изпълнителен директор Рая Каназирева, която влезе в управлението на мегахолдинга, управляващ активи за над 1 милиард лева, в края на мандата на ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Анастас Гогов застава начело на Държавната консолидационна компания

Aнастас Гогов ще оглави Държавната консолидационна компания (ДКК). Това съобщи Кирил Петков и увери, че конкурсът е бил прозрачен. В ко...

Ваня Караганева първоначално бе назначена в директорския борд на ДКК заедно с настоящия финансов министър Валери Белчев като независими членове от тогавашния икономически министър и евентуален настоящ кандидат за премиер от "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Докато беше министър на икономиката Кирил Петков предприе действия за смяна на ръководството на ДКК. Под шапката на ходинговото дружество са от военни заводи, през строителна фирма до предприятие за производство на мляко.

Кирил Петков обяви план за разформироването на държавната компания.

Тъй като първоначално Ваня Караганева беше попаднала в директорския борд без конкурс, през октомври тя стана представител на държавата в Съвета на директорите на ДКК след проведен конкурс от Министерство на икономиката. Десетина дни по-късно вече е избрана за втори изпълнителен директор.

Сменят ръководството на най-големия холдинг под шапката на икономическото министерство

Министърът на икономиката Теодот Седларски в качеството на упражняващ правата на държавата в капитала на „Държавна консолидационн...

Преди да влезе в директорския борд на ДКК Ваня Караганева е главен секретар на Българската агенция за инвестиции. Тя е експерт по вътрешна сигурност, магистър по маркетинг от Университета за национално и световно стопанство в София. Възпитаник е на Дипломатическия институт към Министерство на външните работи и на Българското училище за политика "Димитър Паница". От 1993 г. е част от администрацията на Народно събрание. През 2008 г. става старши експертен сътрудник в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 40-то Народно събрание. В следващия мандат на парламента е главен експертен сътрудник в същата комисия. През 2013 г. заема поста началник кабинет на министъра на младежта и спорта в служебното правителство на Марин Райков. През 2014 г. отново е началник кабинет на министъра на младежта и спорта в служебното правителство на Георги Близнашки. В 42-то и 43-то Народно събрание е главен експертен сътрудник в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Експерт за отложената либерализация на тока: Не смятам, че ще плащаме повече

Решено: Служебният министър трябва да предоговори договора с "Боташ" (ВИДЕО)

Кои са най-устойчивите градове в Европа и в света?

Кабинетът отпусна парите за компенсиране на сметките за ток на училища, детски градини и църкви

Шринкфлацията застигна супермаркетите в тази европейска страна

Идва американското ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй"

Европа има нужда от два нови атомни реактора на година

На първо четене: Отлага се пълната либерализация на пазара на ток

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 13.04-19.04.24

АПИ загуби дела за стотици милиони левове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com