ВМРО: Да бъде анулирана концесията на „Софийска вода”

5885
ВМРО: Да бъде анулирана концесията на „Софийска вода”
Поведението на компанията за нас е изключително нагло, изтъкна общинският съветник Ангел Джамбазки

Поведението на „Софийска вода” за нас е изключително нагло, защото тази фирма, която между другото има чужд собственик, е тръгнала да спира водата на съвестни български граждани - софиянци, които имат желание да си плащат, но не могат да го направят, защото има някакви неуредици, които са между другото в голямата си степен по вина на „Софийска вода”. Това каза за БНР общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки.

Днес в 9 ч. сутринта членове и симпатизанти на ВМРО и потърпевши граждани излизат на протест срещу монополиста „Софийска вода”. Протестът ще се проведе в столичния квартал „Овча купел”, на ул. „Академик Константин Пашев” № 32 (до бившето АОНСУ).

Скандал: "Софийска вода" спира водата на цял блок, сметките им били "санкция"

Жители на новопостроен блок в столичния квартал "Витоша" ще останат без вода, стана ясно в сутрешния блок на ТВ 7. Преди няколко дни х...

Наглостта на „Софийска вода” достигна нов рекорд. Водният оператор утре започва ударно прекъсване на водоснабдяването на жилищни блокове в кв. „Овча купел”, кв. „Витоша” и други квартали на София.

ВМРО определя тези мерки като дискриминационни. Концесионерът ще спре водата на съвестни потребители, вместо да прекъсне водоподаването към циганските гета, където на година се крадат по 3 млн. куб. м. вода.

Спирането на водоподаването е крайна мярка, която по никакъв начин няма да реши големия проблем на „Софийска вода” АД с милионите несъбрани вземания. Вместо да притисне неизрядните платци в гетата, вместо да спре незаконното присъединяване към водопроводната мрежа (кражбите на вода) там, концесионерът се захваща с жилищните блокове.

И ще се окаже, че заради пет неплатени сметки цял жилищен блок ще бъде лишен от вода.

Без вода в центъра на София

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в част от центъра на столицата днес, съобщиха от компанията. Причината е подмяна ...

По думите на Джамбазки, „Софийска вода” не приема канализационните мрежи, не приема в срок и водопроводните мрежи и след това изнудва своите клиенти, като твърди, че техните мрежи са изградени незаконно, че нямало документи и така нататък. Ние ще протестираме заедно с тези хора. Още веднъж ще искаме и да бъде развалена концесията на „Софийска вода”, защото тези хора се държат дискриминационно към българските граждани, спират водата избирателно и не си вършат работата. Всеки един нормален съветник би трябвало да гласува против. Не виждам причина да се гласува „за” тази концесия, при положение, че тя е в ущърб на софиянци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика