ВМРО завежда дело заради поскъпването на водата в София

1905
ВМРО завежда дело заради поскъпването на водата в София
Снимка: Thinkstock

Увеличението на цената на водата в София не кореспондира с нивата на показателите и няма основание то да бъде давано на „Софийска вода“. Липсват ясни аргументи с какво това поскъпване ще подобри услугата и за какво ще се изхарчат допълнително събраните приходи от увеличението. С такава позиция излязоха от ВМРО, след като вчера бе решено кубикът студена вода в София да поскъпне до 1,82 лв.

Цената за отвеждане (канални води) ще поскъпне с 3 стотинки. Предвижданото увеличение е значително по-малко от поисканите от Софийска вода АД 20% поскъпване.

Шест населени места останаха без вода заради замърсяване

Град Луковит и пет от близките до него села останаха без вода, заради замътване на водоизточника "Златна Панега", откъдето тези населен...

Според ВМРО „Софийска вода“ АД "систематично не изпълнява задълженията си по инвестиционната програма, не покрива изискуемите нива за загуби на вода и води кардинално грешна политика спрямо ВиК системата на София."

Евродепутатът Ангел Джамбазки посочва, че докато водният оператор на София не изпълни точно задълженията си по бизнес-плановете си и ангажиментите за реализация на конкретни инвестиции, няма как да се увеличава цената.

От ВМРО заявяват, че ако увеличението бъде окончателно прието, ще заведат дело. Повече подробности прочетете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com