Връщат лиценза на "Лукойл"

4057
Връщат лиценза на "Лукойл"

Дейността на данъчния склад, управляван от лицензирания складодържател „Лукойл Нефтохим Бургас" АД, към момента е приведена в съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове, предаде БЛИЦ.
Това стана ясно след проведена среща на ръководството на агенция „Митници" с представители на „Лукойл Нефтохим Бургас" във връзка с резултатите от извършената от митническите служители проверка.

До края на седмицата ще бъдат връчени и протоколите с констатациите от проверката на митническите служители в данъчен склад Нефтен терминал „Росенец".

Припомняме, на 27 юли миналата година шефът на Митниците Ваньо Танов издаде решение за прекратяване действието на лицензите за управление на данъчни складове “Нефтохим” - Бургас и Нефтен терминал „Росенец" на лицензирания складодържател „Лукойл Нефтохим Бургас" АД. Причината за отнемането на лиценза на компанията е, че не са монтирани измервателните уреди на посочените в наредба на митниците места.

Рафинерията и терминалът "Росенец" продължиха да работят, тъй като Върховният административен съд реши, че производствения процес може да продължи, докато делата по същество не приключат. В началото на месеца Танов обясни, че „Лукойл" са монтирали почти всички уреди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика