Всеки трети офис пустее

7769
Всеки трети офис пустее

Всеки трети офис в София е празен и няма желаещи да го наемат. В същото време обаче фирмите, които искат да наемат качествена бизнес сграда, алармират, че няма достатъчно подходящи площи, гласят анализи на агенциите за недвижими имоти, предаде Стандарт нюз.

Заради кризата и по-ниските цени на имотите наемателите и купувачите се съсредоточават в търсене именно на качествени имоти, което свива пазара за по-посредствените площи. Новата вълна молове пък се очаква да доведе до препозициониране на пазара и ръст на свободните площи по търговските улици, коментират брокери.

Фандъкова се гневи за сградите, иска глоби

Ще бъдат налагани максимални глоби на собственици, които не поддържат своите сгради. Това заяви кметът на Столичната община Йорданка...

В сегмента на индустриалните и логистични имоти се чувства системен недостиг на нови, модерни площи, който няма как да бъде запълнен. Лъч надежда за позитивно развитие в сектора на бизнес имотите са чуждите инвестиции в страната, особено в аутсорсинга, автосектора и електрониката. Заради по-ниските разходи много фирми, особено от Гърция, планират да преместят производството си у нас. Други компании, които вече присъстват на българския пазар, се местят в по-качествени офиси, за които плащат по-малко.

През тази година се очаква да бъдат открити още няколко мола - "Парадайз център" и "Саут ринг мол" в София, както и Strand в Бургас - първият открит мол в страната, което ще добави още близо 200 хил. кв. м нови и модерни търговски площи.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика