Защо строителството на сгради от морски контейнери е бърза и иновативна технология?

12900
Защо строителството на сгради от морски контейнери е бърза и иновативна технология?
Снимка: Hybrid Homes

Строителството от контейнери в наши дни придобива все по-голяма популярност, като според мнозина това е технология, която ще намери масово приложение в близко бъдеще. Предимствата на контейнерното строителство позволяват на граждани и бизнес да намерят бързо решение за всякакви казуси, независимо дали става дума за изграждане на къщи, търговски обекти или цели сгради. По света вече има множество примери за функционалността на този вид строителство, а интересът към иновативния метод у нас става все по-силен през последните години.

Какво представлява строителството от морски контейнери?

Строителството от товарни морски контейнери среща все по-голям интерес в България, като последните години бележат сериозно проникване на технологията на родния пазар. Този тип строителство представлява много повече от закупуване и позициониране на използван морски контейнер за целите на клиентите.

Реално контейнерите представляват само основата на един такъв строителен проект, тъй като процесът включва редица дейности, като интегрирането на допълнителни системи и елементи, като врати, прозорци, електрическо окабеляване, системи за отопление и прочее. Казано с други думи – контейнерното строителство може да предоставя готови решения, съобразни с желанията и целите на клиентите.

Тъй като технологията изисква специфично ноу-хау, без което не всеки строител може да осъществи подобен проект, контейнерното строителство изисква и конкретни специалисти, които да поемат работата по проектиране, дизайн и интериорните решения. Българската компания Hybrid Homes предлага именно всичко това, събрано на едно място, като разполага с богат опит в преобразяването на използвани морски контейнери в най-различни обекти, като:

  • жилища;
  • бизнес обекти;
  • кафене;
  • бар;
  • ресторант;
  • хотел;
  • общежитие и други.

Всеки клиент, който иска да реализира строителен проект от морски контейнери трябва на първо място добре да организира процеса. След избор на проект, най-доброто решение е да се доверите на професионалисти, които да структурират работата по реализирането му. Закупуването на необходимите контейнери може да бъде организирано и от фирмата, която сте избрали за желания проект.

Hybrid Homes предлага всякакви индивидуални опции за оборудване на обекта, изграден от контейнери, които позволяват целогодишното му използване, независимо от метеорологичните условия.

По този начин един или няколко използвани морски контейнера могат бързо и ефективно да се превърнат във функционално жилище или сграда с други цели.

Какви са предимствата на строителството от морски контейнери?

Контейнерите, които предлага Hybrid Homes са идеалните решения за строителството и търговията. Висококачествените строителни контейнери се изготвят бързо и според индивидуалните нужди на клиента. Целта на използването на такива модели е да намали времето за изграждане на къща, което е едно от най-важните предимства на тази иновативна технология.

Строителството от морски контейнери има редица предимства. Така например, тези обекти разполагат със стабилна структура, но същевременно са леки, което означава, че няма нужда от изграждането на масивна основа.

Контейнерното строителство излиза и доста по-изгодно спрямо обикновения тип строителство, тъй като разходите за изграждането на такъв проект са в пъти по-ниски спрямо цените при конвенционалните строителни методи. Изборът на морски контейнер за материал за построяването на къща елиминира и проблемите с вредители като насекоми или гризачи. Не на последно място, тези обекти са силно устойчиви на земетръс.

Построяването на контейнерна сграда отнема на Hybrid Homes не повече от 3-4 месеца, като модулите могат да бъдат инсталирани бързо и лесно – директно върху трамбована земна площ, тъй като са леки и не се изисква масивна основа.

Технологията позволява строителството да се реализира на практика по всяко време на годината, тъй като почти цялата работа по обекта се извършва в заводски условия.

Какви са правилните методи за изработване на конструкцията в сглобяемото строителство?

Когато става дума за избор на контейнери трябва да се има предвид, че размерите им най-често са показани във футове. Освен това те могат да варират в зависимост от товароносимостта.

Когато планирате какви да бъдат размерите на контейнерите не забравяйте, че малкият размер и форма могат да ограничат собственика по отношение на дизайна и декорацията на новото строителство.

От друга страна с достатъчна доза креативност външният вид и функционалността на контейнерния обект може да се подобри значително. Така например, поставянето на плъзгащи се врати осигурява визуално разширяване на пространството.

Защо да изберем къща от контейнери и как вървят цените?

Строителството на къща от използвани морски контейнери е все по-често срещана алтернатива, която върви ръка за ръка с по-изгодни цени с...

Благодарение на богатия си опит Hybrid Homes може да предложи много подходящи решения, които да създадат желания комфорт в обекта. Контейнерното строителство позволява широко поле за експериментиране с цветове и дизайн, което означава, че клиентите могат да развихрят въображението си без да бъдат ограничени от бариерите в обикновения тип строителство.

Българската компания залага на качествени материали, като реализира проектите си, спазвайки всички технологии на съвременното строителство. Предлаганата сериозна защита срещу атмосферни влияния пък придава висок стандарт, редом с дълготрайност и качествена изработка на контейнерния обект.

Качество, ефективност и скорост. Това са трите основни елемента зад иновативното строителство с морски контейнери. Професионалистите от Hybrid Homes предлагат всичко това. Реализацията на вашия мечтан строителен проект е по-лесна от всякога. Иновативната технология на хибридните домове е налична на hybridhomes.bg (тел. за връзка: ‭+359 879 600 033).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Евтим Милошев: Бизнесът трябва да работи, а администрацията да го подкрепя

МВФ понижи сериозно прогнозата за българската икономика

ЕРМ Запад изпълни плана си за обезопасяване на щъркелови гнезда в Самоков

ЕС ни дава пари, проваляме се и купуваме по-евтини високоскоростни влакове

Липса на кадри: По Черноморието ще разчитат на работници от Узбекистан и Киргизстан

ПОК „Доверие” увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година

Евтим Милошев: Бизнесът в туристическия сектор е водещ и ние трябва да го подпомагаме по всякакъв начин

Рокади в АЕЦ "Козлодуй" и "Мини Марица -изток"

България е в челната тройка на ЕС по спад на промишленото производство

Превозвачите: Над милиард са директните загуби за българската икономика от неприемането ни в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика