"Зелените": Случаят КТБ може спокойно да се повтори, ако няма оставки

16704
"Зелените": Случаят КТБ може спокойно да се повтори, ако няма оставки
Снимка: БГНЕС

Досегашната дейност на ръководствата на КФН и БНБ ясно показва, че поставянето начело на независимите финансови регулатори на ярко изразени партийни кандидатури води до трайно негативни резултати. Това  превръща колективните по замисъл регулатори в слепи инструменти за прокарване на интересите на лицата, които ги ръководят, както и на тези които са ги издигнали, коментират в позиция от ПП "Зелените".

Според тях тези факти в в комбинация с пълната безотговорност, а често и некомпетентност на тези ръководители, не позволява на регулаторите да забележат дори огромни по мащаба си финансови измами, какъвто е случаят с КТБ.

Стоян Мавродиев пак стана "ябълката на раздора" - заради БНБ

Нямам информация, но би трябвало да има оставки. Така депутатът от ГЕРБ и бивш икономически и енергиен министър Делян Добрев коментира ...

В изпратената до медиите позиция се заявява още: "Оставянето начело на най-важните финансови регулатори на трайно компрометирани лица като Иван Искров и Стоян Мавродиев е сигнал за всички граждани на България, че случаи, подобни на КТБ, могат да се повторят без пак някой да забележи и без никой да е виновен".

Как да сме сигурни, че Искров, който твърди, че не е знаел какво става в самата БНБ, знае какво става в другите банки? Как да сме сигурни, че Мавродиев, който очевидно не се вълнува от капиталовия пазар и предпочита да надзирава медиите, следи дали пенсионните фондове се управляват в интерес на осигурените, питат "Зелените".

Според тях едва след като на местата на Искров и Мавродиев бъдат сложени доказани професионалисти, необвързани с партийни и олигархични кръгове, може да се надяваме, че ще започне новото изграждане на регулаторните органи като независими и справедливи институции.

 

Един от заместниците на Стоян Мавродиев в КФН подаде оставка

Заместник-председателят на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност", Николай Попов е по...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика