386 кандидат-студенти ще се явят на изпита по химия в МУ - Плевен

33447
386 кандидат-студенти ще се явят на изпита по химия в МУ - Плевен
Снимка: Thinkstock

386 кандидат-студенти са заявили участие за изпита по химия, който ще се състои утре в Медицинския университет  Плевен. Това съобщи за БТА експертът Велина Дукова.Това е втори конкурс за специалността "Медицина", за която има 90 места държавна поръчка. Продължителността на изпита е 5 астрономически часа. Конкурсът е писмен, включва развиване на два въпроса и решаване на 4 задачи.

На произволен принцип кандидат-студенти ще изтеглят изпитните въпроси и задачите, съставени от учебния материал. Това ще стане в присъствието на заместник-ректора по учебната дейност проф. Маргарита Александрова, председателя на Комисията за оценяване на конкурсните работи доц. Ангелина Стоянова, председателя на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи Виржиния Лазарова, родители и журналисти.

Започна изпитът по химия в СУ

Днес в 09.00 часа в 240-та аудитория на Ректората Кирил Димов от гр. Павликени избра вариант № 2 на тестa, който ще решават явилите се ...

На първия изпит - по биология, се явиха 357 кандидати, нямаше регистрирани опити за преписване. Поради по-сложните изпитни въпроси делът на слабите оценки е висок - броят им е 128.

Оценка "среден" имат 99 зрелостници, 88 са с "четворки", "много добър"са получили 28 кандидати, а отлични резултати са показали 17. Един кандидат е получил пълна шестица. Първото класиране ще излезе на 23 юли, уточни Дукова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com