X
 
 

Изпити по английски език и биология в СУ

648 0
photo of Изпити по английски език и биология в СУ
Снимка: iStock/Guliver
На 10 юни с изпити по английски език и по биология продължава втората кандидатстудентска сесия за учебната 2018/2019 г. на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Изпитът по английски език е писмен и проверява езиковите знания и умения на кандидатите. Изпитът включва диктовка, тест (с 4 компонента) и кратко съчинение. Времетраенето му е общо около 4 часа. Диктовката има за цел да провери в каква степен кандидатът възприема и разбира английската реч и владее основите на правописа на езика. С теста се проверяват знанията на кандидатите по лексика и граматика и уменията им да разбират английски език при четене. С краткото съчинение се проверява способността на кандидата да се изразява писмено на английски език. Съчинението е по зададена тема с възможност за избор между две теми, за която не е необходима теоретична подготовка.

С изпити по химия и математика продължава кандидатстудентската кампания на СУ

На 25 март 2018 г. с изпити по математика II и химия продължава първата кандидатстудентска сесия за учебната 2018/2019 г. на Софийския ...

Кандидатстудентският изпит по биология е писмен, в две части с обща продължителност от четири астрономически часа.

Първата част е от 30 тестови задачи, включващи материал от VIII, IX и X клас. Задачите са със структуриран отговор - множествен избор с четири дистрактора (неправилни, но правдоподобни отговори) и единствен верен отговор. Задачите показват фактически знания по биология и основни логически и аналитични умения, припомня БГНЕС.

Втората част е развиване на тема от учебния материал от IX и X клас. Тематичната част трябва да бъде разработена в рамките на училищния курс по биология. При оценяване на писмените работи ще се имат предвид следните критерии: вярно, точно, логично и изчерпателно представяне на биологичния материал; начин на интерпретиране на учебното съдържание и възможности за анализиране и съпоставяне на съществени факти; изчерпателно излагане и аргументиране на знанията; владеене и правилна употреба на биологичните термини; обща биологична и езикова култура на кандидата.

 

С изпити по математика и руски език продължава кандидатстудентската сесия на СУ

На 18 юни 2017 г. с изпити по математика II, събеседване за специалност „Музикални медийни технологии и тонрежисура“ , теол...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Благоевград е пред грипна епидемия

В Благоевград са регистрирани 182 случая на грип на 10 000 души само за миналата седмица. От началото на тази, заболелите са двойно пов...

Последно в Актуално