X
 
 

Изпити по английски език и биология в СУ

621 0
photo of Изпити по английски език и биология в СУ
Снимка: iStock/Guliver
На 10 юни с изпити по английски език и по биология продължава втората кандидатстудентска сесия за учебната 2018/2019 г. на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Изпитът по английски език е писмен и проверява езиковите знания и умения на кандидатите. Изпитът включва диктовка, тест (с 4 компонента) и кратко съчинение. Времетраенето му е общо около 4 часа. Диктовката има за цел да провери в каква степен кандидатът възприема и разбира английската реч и владее основите на правописа на езика. С теста се проверяват знанията на кандидатите по лексика и граматика и уменията им да разбират английски език при четене. С краткото съчинение се проверява способността на кандидата да се изразява писмено на английски език. Съчинението е по зададена тема с възможност за избор между две теми, за която не е необходима теоретична подготовка.

С изпити по химия и математика продължава кандидатстудентската кампания на СУ

На 25 март 2018 г. с изпити по математика II и химия продължава първата кандидатстудентска сесия за учебната 2018/2019 г. на Софийския ...

Кандидатстудентският изпит по биология е писмен, в две части с обща продължителност от четири астрономически часа.

Първата част е от 30 тестови задачи, включващи материал от VIII, IX и X клас. Задачите са със структуриран отговор - множествен избор с четири дистрактора (неправилни, но правдоподобни отговори) и единствен верен отговор. Задачите показват фактически знания по биология и основни логически и аналитични умения, припомня БГНЕС.

Втората част е развиване на тема от учебния материал от IX и X клас. Тематичната част трябва да бъде разработена в рамките на училищния курс по биология. При оценяване на писмените работи ще се имат предвид следните критерии: вярно, точно, логично и изчерпателно представяне на биологичния материал; начин на интерпретиране на учебното съдържание и възможности за анализиране и съпоставяне на съществени факти; изчерпателно излагане и аргументиране на знанията; владеене и правилна употреба на биологичните термини; обща биологична и езикова култура на кандидата.

С изпити по математика и руски език продължава кандидатстудентската сесия на СУ

На 18 юни 2017 г. с изпити по математика II, събеседване за специалност „Музикални медийни технологии и тонрежисура“ , теол...

 

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 16 октомври

Овен През този ден не търсете вината в другите. Ваш пропуск е довел до редица събития. Това е добър опит. Не съжалявайте, а се поучете...