Изпитите на четвъртокласниците започват от 10 май

936
Изпитите на четвъртокласниците започват от 10 май
Снимка: Thinkstock

С националното външно оценяване по математика на 10 май започва поредицата от традиционни изпити за учениците от четвърти клас, които всяка година се организират през този месец, съобщава Министерството на образованието и науката.

Останалите дати за националните външни оценявания за четвъртокласниците са: на 12 май - български език и литература, на 13 май - "Човекът и природата", а на 16 май - "Човекът и обществото".

Изпитването за всеки от учебните предмети е писмено, организира се едновременно за учениците от всички паралелки от четвърти клас в училището, в което се обучават децата. Започва в 10.00 часа на определения ден, продължава един учебен час (40 минути), а за учениците със специални образователни потребности - два учебни часа.

Новите учебни планове: Отпадат произведения на Ботев, Вазов и Алеко

"Бай Ганьо у Иречека" от "Бай Ганьо" вече няма да се учи в училище. Досега култовият фейлетон на Алеко Константинов беше част от програ...

Тестовете по математика, по "Човекът и обществото" и по "Човекът и природата" съдържат 16 задачи от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен, и три задачи от отворен тип. По български език и литература тестът включва диктовка, текст за четене с разбиране и 11 задачи към него.

В точки резултатите са по-добри и на четвъртокласниците, и на седмокласниците

След приключване на изпитването по съответния учебен предмет училищната комисия оценява писмените работи на учениците по критерии и изисквания, определени от Министерството на образованието и науката, и вписва броя точки върху писмената работа на ученика.

По график, определен от директора на училището, училищната комисия дава информация на учениците и на родителите им за получените оценки на писмените работи. Оценките не се включват при изчисляване на годишния успех на ученика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com