Кунева търси учители за "рисковите" ромски училища

3965
Кунева търси учители за "рисковите" ромски училища
Снимка: БГНЕС

140 души, които не са учители, ще имат възможност да получат магистърска степен, докато преподават в училища с компактно ромско население. Това каза вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева в МОН.

Кунева заяви, че по време на българското председателство на Европейския съвет се надява България да покаже добре структуриран подход и много научни изследвания.

Кунева: В училище няма място за религиозни манифестации

В Конституцията е отбелязано, че нашите училища и образование са светски. Всяка директна манифестация на религиозна принадлежност няма ...

„Много е важно да покажем красивия български ум, което ще бъде големият български принос към Европа. Добрата организация и доброто управление е ключово, за да може това да се случи”, заяви Кунева, цитирана от Фокус.

Тя коментира, че има концепция за създаването на агенция, което ще направи начина на обсъждането и финансирането много по-прозрачен на финансирането на научните изследвания и Фонд „Научни изследвания”.

Министърът на образованието и науката заяви, че друг проблем, с който трябва да се справи министерството, е нежеланието на учителите да преподават в рискови общности, където също трябва да бъдат взети мерки.

„Това е проект по „Еразъм плюс” и той ще бъде осъществен от МОН, Пловдивския университет и НПО. До 15 май се събират кандидатури за този проект. Той дава възможност на 140 души, които не са учители, да получат магистърска степен от Пловдивския университет, докато те преподават. Говорим за училища с компактно ромско население и където преподаването е рисково”, посочи Кунева и обобщи, че общият бюджет на проекта е 700 хил. евро от ЕК и 500 хил. евро от партньорите по проекта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com