На изпита по история за СУ избират между Каравелов и Левски и Първата балканска война

1434
На изпита по история за СУ избират между Каравелов и Левски и Първата балканска война
Снимка: БГНЕС

Днес 65-а аудитория на Ректората Филип Александров от София изтегли двете теми, от които ще избират явилите се на изпита по история на България в СУ „Св. Климент Охридски”.

От подготвените от изпитната комисия 15 теми бяха изтеглени: “Любен Каравелов и Васил Левски начело на българското националнореволюционно движение“, а втората е - „България в навечерието и по време на Първата балканска война (1908-1913)“.

Кандидат-студентите по журналистика пишат за "Мечтата Европа"

В 09.00 часа тази сутрин в зала 272 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски” започна изпитът по журналис...

Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 692. Проф. Ренета Божанкова, заместник-ректор на Софийския университет, приветства кандидатите и изрази надеждата си те да са добре подготвени и да станат студенти в най-старото и авторитетно висше училище, пише БГНЕС.

Деканът на Историческия факултет и председател на изпитната комисия доц. Тодор Попнеделев пожела успех на всички кандидати и им препоръча да не бързат, а да мислят.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Философия; Социология; Политология; Публична администрация; Културология; Библиотечно-информационни науки; История; Археология; Етнология; История и география; Архивистика и документалистика; Минало и съвремие на Югоизточна Европа; История и философия; Хебраистика; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

Снимка: Архив

При подновяване на книжки да се минава опреснителен тест на листовка, предлага реформатор

Идеята за проверка на знанията на шофьорите е в момента, в който си подновяваш документите, да минеш и да решиш листовки на място, бърз...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com