Не достигат отново общежития за студентите

31497
Не достигат отново общежития за студентите

Кандидатстването за студентско общежитие за новата академична година приключи. Някои от стаите в общежитието на УНСС са със старите легла с пружини, стари дюшеци, мебели. Не всички стаи обаче са такива. Има и по-хубави, ремонтирани. И тази година кандидатите за общежитие са повече от възможностите на университетите, информира bTV.

Наемът на общежитие на университета е между 27 и 32 лева без разходите за ток, вода и парно. С тях сумата скача на 50-60 лева. Част от стаите са ремонтирани, за другите - парите не стигат.

Университетите не обмислят скок на таксите за общежитие

Повечето големи университети не планират увеличение на таксите за общежитие. В очакване на студентите, ремонтите вече започнаха. Тази ...

Още през юли комисия е извършила оглед на 400 от стаите. 30 от тях са затворени, заради лоши условия.

За 2000 студенти на университета не достигат легла за новата академична година. Засега решение е намерено за половината от тях - те ще бъдат настанени в стаи на други вузове.

150 студенти на Софийския университет засега също са без места. Те са от горен курс и в края на октомври, когато напускат магистрите, ще могат да заемат техните легла.

Това лято част от блоковете са ремонтирани, за друга част това предстои. Навсякъде се обновява пропускателната система. При чекиране на картите портиерът ще вижда снимката, номерът на стаята, както и факултетния номер на студента.

Няма да има трамвай до Студентски град

Трамвай до Студентски град няма да върви. Проектът отпада окончателно от проекта за интегрирания градски транспорт на София и така общи...

До 1 октомври, когато в Алма матер започва академичната година всички входове на общежитията ще разполагат с новата система.

Във Велико Търново разполагат с 1230 места за общежития. Кандидатите обаче са 1700. До една седмица ще започне настаняването на одобрените.

В Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" класацията вече е ясна. Одобрени са около 5000 студенти. Тази година университетът построи изцяло ново общежитие за 150 души, което ще отвори врати с началото на академичната година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com