Осмокласници учиха за кръстоносните походи с пример на живо

22975
Осмокласници учиха за кръстоносните походи с пример на живо
Снимка: Getty Images / Guliver

Интересен начин за привилчане на вниманието към историята измисли учител в Пловдивската гимназия по строителство и архитектура. Доброволецът Петър Гюдженов преобрази урок за кръстоносните походи с помощта на рицари в доспехи

Гюдженов е участник в сдружението “Сила”, което прави възстановки на исторически събития. Именно това му помага да илюстрира на осмокласниците "на живо" темата. Той самият е силно увлечен от темата за рицарите. Затова не е изненада поканата да гостува в часа по история. Осмокласниците наистина съпреживяха урока и запазиха любопитството си до края на часа, информира БНТ.

Историята на приказен Ловеч

Един от най-красивите градове в България. Много неща можеш да видиш, много истории можеш да чуеш. Ловеч е място, събрало в себе си веко...

"Самото рицарско оборудване беше доста интересно, защото можехме да го видим на живо и да видим живота на самите рицари и да се пренесем в тяхното време", казва един от учениците. "Когато го видиш нагледно, е по-лесно да го запомниш и е по-забавно", смята друг ученик.

Въпреки че не крие страстта си към историята, учителят-рицар признава, че любимият му предмет е биологията. А иначе часът по история завърши с въвеждането в рицарско звание на един от учениците,които не спряха да задават въпроси и през междучасието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com