X
 
 

От ВМРО искат проверка заради скандално тържество в детска градина (ВИДЕО)

3679 28
photo of От ВМРО искат проверка заради скандално тържество в детска градина (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС
ВМРО излезе с позиция по повод тържество за първа пролет в Целодневна детска градина "Щастливо детство" в Момчилград, в което под звуците на "ориенталски ритми" деца представят съчетание с танци.

"ВМРО остро критикува този акт и обвинява ръководството на детското учебно заведение в безхаберие и непознаване на правилата, заложени от закона. Вместо да възпитава малките български деца в националните традиции и обичаи, на български език, се прави опит те да бъдат излишно разделяни, което в последствие би довело до тяхната отчужденост и невъзможност за реализация и приобщаване в обществения живот на държавата", пишат в позиция от партията, разпространена до медиите. 

ВМРО иска заличаване и на ДОСТ

ВМРО приветства заличаването на фондация „Бату платформ“, но смята, че самата "противоконституционна партия ДОСТ" подлежи н...

Става ясно, че от 1996 година директор на детското заведение е г-жа Виолета Джарова. "Областният координатор на партията Антон Андонов, който отговаря за област Кърджали и председателят на ВМРО – Кърджали Иван Зафиров, ще поискат проверка от регионалния инспекторат по образование", казват от партията.

От ВМРО искат компетентните органи да потърсят обяснение от директора, а също и последващо наказание, дори отстраняване от длъжност.

В Закона за училищното и предучилищно възпитание има цяла глава „Език в системата на предучилищното и училищното образование“ и в чл. 13, ал. 1 от нея е категорично посочено че „Официалният език в системата на предучилищното и училищното образование е българският“. В чл. 3, ал. 2 „Образованието е национален приоритет и се реализира в съответствие със следните принципи“ в един от принципите е посочено, че това става чрез: „т. 7 съхраняване на културното многообразие и приобщаване чрез българския език“, припомнят от партията.

ВМРО иска наказателна отговорност за родители, които умишлено спират децата си от училище

Във връзка със зачестилите случаи на родители, които умишлено възпрепятстват децата си да посещават училище от ВМРО настояват тези дейс...

От там допълват, че в детска градина "Щастливо детство" се обучават 130 деца от 3 до 7 години, разпределени в 5 възрастови групи и призовават компетентните органи да направят проверка и да наложат мерки.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

28 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Со Керез со ДС-булгарес 12 Со Керез со ДС-булгарес преди 1 година Профил на трол?
  ДС-побългарените с БКП-кръщелно http ://bit.ly/2kcpUBZ мутро-хомо-манго-"комитите" искат ДС-майчините им цигански кючеци, гюбеци и зурли още от детската градина?!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Sinnvoll 11 Sinnvoll преди 1 година Профил на трол?
  Не виждам защо децата да си се забавляват по свой си начин! Aramsamsam- Singen, Tanzen und Bewegen в тубата ttps://youtu.be/gwA9GfYIYus А тези от ВМРО са чисти прорушняшки проститутки!!
 • Анонимен 11.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Да, донякъде имате право, но когато забавленията са протурски, вероятността да станат проислямски е голяма. Исляма е агресивна религия, гледайте атентаторите и джихадистите.
  : 2 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 10 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Включи се турският трол, започна слага палци надолу.
 • Анонимен 10.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  А може да е турски патриот или муджихидин. Ако му промива мозъка алахчето му-горко му, заедно с него ще иде в пъкъла и после в огненото езеро. Мюсюлмани, осъзнайте се, вашето алахче не е Създателя, той е паднал ангел от сатанинските ангели и заедно с него ще идете в огненото езеро. Потърсете в интернет историческа справка под заглавие "аллах-лунният бог".
  : 2 !
 • Sinnvoll 10.2 Sinnvoll преди 1 година Профил на трол?
  "Създателя"- кой е създателя? Някой виждал ли го е? Истината за Бог, е не такава каквато ни се представя в повечето медии! Бог човек ли е? - защото Исус Христос е Божи син, какъвто е Буда. А, Мохамед?? Тогава Бог какво е? Ако предположим, че животът е вечен, то би трябвало да няма един създател, на който един прекрасен ден му е хрумнало да ни създаде. Учете квантова механика, Уважаеми! К виж още ›› вантовата механика е отговорът!
  : 2 !
 • Анонимен 10.3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Създателя отговаря на всички, които желаят да го намерят(вкл. Sinnvoll): "Извикай към Мене и ще ти отговоря, И ще ти покажа велики и тайни неща, Които не знаеш. Еремия 33:3 И ще Ме потърсите и ще Ме намерите като Ме потърсите с цялото си сърце. Еремия 29:13" Намира се в книгата Библия. Направете това и ще Го намерите и ще Го видите даже, хората които следват този текст, са Го намерили виж още ›› .
  : 0 !
 • Анонимен 10.4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  За това исляма забранява да се търси директен контакт с Бога, за да не го намерят и разберат измамата. Ютуб е пълен със свидетелства на обърнали се мюсюлмани, които са имали среща с Бога в лицето на Синът Му, който е жив, защото е възкръснал, а буда и мохамед не са. Който има желание да тъси информация-живеем в ерата на интернета.
  : 0 !
 • Sinnvoll 10.5 Sinnvoll преди 1 година Профил на трол?
  Всеки има право на мнение! Аз нито отричам, нито потвърждавам написаното от теб. В ерата на Интернет обаче, човек намира това, което търси или иска да намери. Аз не търся архаичното и закостенялото, а новото и прогресивното. В този ред на мисли, ще кажа, че деленето на хората според тяхното мислене и вероизповедание е АБСОЛЮТНО погрешно. Има много мисюлмани с много по-напредничево мислене от много виж още ›› християни. Но да се върна към темата. Щом се предполага, че животът е вечен то той не се е сътворил (или някой да го е сътворил), а преминава от един етап в друг,като закона за запазване на енергията. Той гласи, че пълната енергия на една затворена система е константа по отношение на времето, т. е. се запазва с времето. Казано по друг начин, енергията може да се преобразува от една форма в друга, но не може да бъде създадена или унищожена. Така и нашият свят не може да бъде създаден или унищожен, а само ще се промени начина и формата на съществуване. Дано съм бил ясен!
  : 3 !
 • Анонимен 10.6 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Разбирате от физика, чудесно, но Създателят е този който създава енергията, световете и всичко, Той стои над физиката и физичните закони, защото Ги е създал. Ако иска ще унищожи, този свят и ще го създаде наново, което и ще стане: Откровение 21:" И ето видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха". Трудно е за хората даже да си представят кой е Той, вдигнете виж още ›› очи към небето-всички ззвезди и космосът са Негово дело, Той е този, Който дава мъдрост на мъдрите и разум на смислените. Мюсюлманите са хора като нас, аз пиша против исляма, защото е религия на омразата, там неверниците не се убеждават, а се убиват.
  : 0 !
 • Анонимен 10.7 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Вижте сайта на това християнско служение с пророчества, интересно е: amigthywind.com. Има ги на немски и други езици(без български).
  : 0 !
 • Sinnvoll 10.8 Sinnvoll преди 1 година Профил на трол?
  Силно се съмнявам, че ще се разбера с човек, чийто основно четиво е Библията. И аз я уважавам и няма НИКАКВО противоречие между нея и науката, но да се върви само по- тази плоскост е меко казано ограничаване на мирогледа. И всичко това зависи от гледната точка, от светоусещането. Защо казваме на някой:"Ти четеш това, като дявола Евангелието?". Аз още веднъж казвам, всичко е енергия вкл. виж още ›› нашата земя и тя като такава, не може да бъде изначално създадена. Тя е съществувала под друг вид енергия и в следствие на космически закони се е трансформирала в планетата Земя. Толкова ли е трудно да се схване или аз не обяснявам добре!?
  : 1 !
 • Sinnvoll 10.9 Sinnvoll преди 1 година Профил на трол?
  Ако това ще те успокои, би могло да се замени "космическа енергия" с Бог. Впрочем гледала ли си сериала Under the doom"? Ако не си - препоръчвам ти го!
  : 1 !
 • Анонимен 10.10 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Чудесно обяснявате! Но ви питам и вие си отговорете на себе си: кой създаде космическите закони, кой създаде енергията, кой ви дава следващият дъх? Защо допускате, всичко винаги е съществувало, даже и атеистите имат теория на "големият взрив", преди който не е имало нищо. Къде във физиката има закон, че от нищо става нещо или от хаоса-ред? Няма такива закони. Единственият отговор е, че Н виж още ›› якой съзнателно е създал-енегрията и законите на физиката и след това всичко останало.
  : 0 !
 • Sinnvoll 10.11 Sinnvoll преди 1 година Профил на трол?
  *"космическа енергия" да се чете "космически закони"! Под "космически закони", ако ще ти е по - лесно, разбирай божия намеса (творение).
  : 0 !
 • Анонимен 10.12 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Благодаря, може би ще гледам сериала, а за вас има една интересна книга, където подробно е описано създаването на света, това Книгата на Енох, дръпнете си я от интернет(ако искате).
  : 0 !
 • Анонимен 10.13 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Благодаря, може би ще гледам сериала, а за вас има една интересна книга, където подробно е описано създаването на света, това Книгата на Енох, дръпнете си я от интернет(ако искате).
  : 0 !
 • Sinnvoll 10.14 Sinnvoll преди 1 година Профил на трол?
  Християнството възниква през 1в. от н.е. Много по-стара религия е Будизма. Преди това хората първо са били първобитни, след което са еволюирали до разумни същества. Нали не твърдите, че законите на квантовата физика, не са действали преди това. Защото ако твърдите това, първобитния човек, за да се стопли и изпече месо е трансформира енергията под формата на дърво в енергията под формата на огън, к виж още ›› оято от своя страна е в състояние да излъчва светлина и топлина. И когато прачовека се е топлил на огън Исус Христос още не е съществувал.
  : 0 !
 • Sinnvoll 10.15 Sinnvoll преди 1 година Профил на трол?
  Мога да ти кажа, че "Големият взрив" е в пълен "синхрон" (ако така може да се изразя) с библейската трактовка за създаването на света! Много ми беше приятно да общувам с добър и културен човек като теб! Имам работа!
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ето ти готови джихадисти!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Като гледа човек това виедео не му ясно в коя държава се намира.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Като гледа човек това виедео не му ясно в коя държава се намира.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Тоя стилен "български" танц разширява душевните граници на Турция. Айде да пуснат и едно маане за капак.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Тоя стилен "български" танц разширява душевните граници на Турция. Айде да пуснат и едно маане за капак.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Тоя стилен "български" танц разширява душевните граници на Турция. Айде да пуснат и едно маане за капак.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • до горния едноок потурнак с мазен фес /1/ 3 до горния едноок потурнак с мазен фес /1/ преди 1 година Профил на трол?
  Гледах видео и ми направи силно впечатление следното:...1-родна Анадолска музика...2-В тази детска градина няма ли момичета,та само малки фесчета-момчета се подрусваха и въртяха като дервиши?...3-Къде се беше скрил мюфтията ,че нещо не го видях???С едно изречение:оставаше само турското знаме да се развее и те ти душевен турски Ерддоганов виалет!!!!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Нагоре