Отрасловият съвет одобри програмите за 2, 6 и 8 клас

3042
Отрасловият съвет одобри програмите за 2, 6 и 8 клас
Снимка: Getty Images/Guliver

Отрасловият съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование обсъди и прие учебните програми за 2, 6 и 8 клас с направените предложения и становища на свое заседание.

В него взеха участие представители на национално представени синдикални и работодателски организации, директори на дирекции, както и експерти от Министерството на образованието и науката. В заседанието участва и заместник-министърът Диян Стаматов.

Зам.-министърът на образованието: В училище ще се учат 120 български произведения

Има три моменти, в които „История славянобългарска” ще се учи. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Д...

Членовете на съвета одобриха и графика за обученията на експерти и педагогически специалисти за прилагане на новите учебни програми и стандарти.

Представените на съвета програми за 2, 6 и 8 клас по български език и литература, история и цивилизации, музика и графикът на обученията отразяват получените становища в хода на обсъжданията. Очаква се идната седмица те да бъдат представени официално и одобрени от министъра на образованието и науката, предаде КРОСС.

Социалните партньори потвърдиха ефективността на цялостната организация на Министерството на образованието и науката за подготовка на системата на средното образование за промените, които настъпват след 1 август 2016 г., когато влиза в сила Закона за предучилищното и училищното образование.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com