По-добри резултати на матурите тази година

23577
По-добри резултати на матурите тази година

По-нисък процент двойки и по-висок процент отлични оценки и пълни шестици има тази година на държавните зрелостни изпити за 12 клас, показват резултатите от матурите тази година, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Резултатите показват още, че е съизмерим и в повечето случаи по-висок средният брой точки спрямо предходната година - средният брой точки е 63,15 – много добър 4,73.

Близо 1000 кандидати на изпит по биология в СУ

В 14.00 часа започнаха кандидатстудентските изпити по биология и събеседване за специалност "Изобразително изкуство"."Поздравявам ви за...

Традиционно най-нисък брой точки има по география и икономика, история и цивилизация и по физика и астрономия. Традиционно най-висок брой точки има по чуждите езици.

Най-сериозен напредък спрямо миналата година се наблюдава по философски цикъл. По-висок процент двойки има по география и икономика, по физика и астрономия и по философски цикъл.

По-малко двойки има по математика и по химия и опазване на околната среда. Значително повече са отличните оценки по Български език и литература, по математика, по химия и опазване на околната среда, по Немски език, Испански език и по Френски език.

Намалели са отличните оценки по Руски език и по биология и здравно образование. Отбелязват се по-добри резултати по Български език и литература в сравнение с предходната година – добър 4,26.

Виж какво се падна на кандидат-студентите на изпита по БЕЛ

Втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2013/2014 година продължава днес с изпит по Български език и лите...

Американският колеж в София е с най-високи резултати и от двата държавни зрелостни изпита. Следва 91 немска езикова гимназия в София, 164 ГИЕ „М.Сервантес” в София, Езикова гимназия „Пловдив” в Пловдив, Първа езикова гимназия във Варна, ГПЧЕ „Христо Ботев” в Кърджали, СОУ „Отец Паисий” в Кирково, 9 ФЕГ „А.Ламартин” в София, I АЕГ в София, СОУ „С. Ценов Савов” в Пирдоп.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com