X
 
 

Правителството взе 14 млн. евро от научната дейност, за да ги даде за "учене през целия живот"

511 0
photo of Правителството взе 14 млн. евро от научната дейност, за да ги даде за "учене през целия живот"
Снимка: Pixabay
Малко над 14,1 млн. евро ще бъдат прехвърлени от едно направление на научната и образователната сфера в друго, става ясно от редовното заседание на Министерския съвет (МС).

Парите, които досега бяха предвидени за развойна дейност (ос 1 "Научни изследвания и технологично развитие" на ОП "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014 - 2020), ще отидат за "Образование и учене през целия живот" (ос 2).

Научни проекти за 350 млн. лв. се бавят

С един-два месеца ще се забави крайната оценка на кандидатстващите за 350 млн. лева по оперативна програма "Наука и образование за инте...

По този начин ще се подкрепи реформата за модернизация на системата за управление на висшите училища, изграждане на устойчива и ефективна връзка между висшите училища и пазара на труда и постигане на съответствие между търсенето и предлагането на специалисти с висше образование, разширяване и укрепване на мрежата за учене през целия живот и широко приложение на различни електронни форми за дистанционно обучение, обяснява правителството.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 19 ноември

Овен През този ден е моментът да кажете ясно какво точно желаете. Не че няма да има друг път, но моментът ще отмине. Сега ще бъдете разбрани, при...

Последно в Актуално