Преписване на матурите - ако няма намесено длъжностно лице, най-вероятно няма да има наказания

1320
Преписване на матурите - ако няма намесено длъжностно лице, най-вероятно няма да има наказания
Снимка: БГНЕС

Все още прокуратурата не знае дали и кой е изнесъл отговорите на матурата по български език и литература (БЕЛ). Това заяви говорителят на държавното обвинение Румяна Арнаудова.

По думите ѝ ако не става въпрос за информация, нарочно подадена от длъжностно лице или лица, тогава всъщност няма престъпление. Ако хипотезата е, че някой зрелостник е решил матурата и е давал отговорите на други, това не е наказуемо по закон, стана ясно от думите на Арнаудова пред Нова телевизия.

Прокуратурата разследва купуването на отговорите за матурата, двама са били задържани

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство във връзка с изнесени в медиите данни за купуване на отговорите за проведе...

Припомняме, че вчера (19 май) в Пловдив са били задържани двама души и са разпитани като свидетели. Към настоящия момент няма повдигнати обвинения не заради извършена окончателна оценка дали е осъществено престъпление или не - държавното обвинение изяснява дали въобще може да има обвинения.

Поредният скандал с пробив в матурите гръмна, след като репортери на БНТ и Нова телевизия си купиха отговори за зрелостния изпит по БЕЛ. И двамата репортери получиха 32 отговора при общо 40 въпроси, но всички отговори бяха верни. Не е ясно обаче дали това е станало, след като източникът е решил правилно въпросите или защото длъжностно лице му е дало отговорите. Интересен факт е, че БНТ успя да си купи матурите по-евтино от Нова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com