X
 
 

Ремонтите в стотици училища ще продължат и след началото на учебната година

550 0
photo of Ремонтите в стотици училища ще продължат и след началото на учебната година
Снимка: БГНЕС
В навечерието на новата учебна година стотици училища все още са в ремонт. В някои от тях строителите ще останат и след 15-ти септември.

В 122 училище в София се подновяват изцяло три класни стаи, училищната лавка, сменят се врати и се боядисва. Ремонтът се извършва с помощ от над 100 хиляди лева от Столичната община. Ивета Германова, директор на 122 ОУ „Николай Лилиев", обясни, че фирмата, която извършва ремонта гарантира, че към 10 септември ще бъдат готови, така че да има време и за почистване.

11 улици в Шумен са основно ремонтирани през лятото

11 улици в Шумен са основно ремонтирани през това лято. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен. Цялостно преасфалтирани са улицит...

Засега ремонтът продължава в близо 1000 училища, в 50 от тях няма да приключи до 15 септември. Най-мащабни са ремонтите в Кърджали, съобщи bTV.

"Всички трябва да влязат в час. Трябва да се направи всичко възможно. Ако в Кърджали няма такива деца, никъде другаде няма да има, защото другите случаи са далеч по-малко", обясни министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

По-голям проблем имат в училищата, където ремонт от години изобщо не е започвал. Като в основното училище в монтанското село Доктор Йосифово. Въпреки че сградата изглежда като изоставена, тук учат 45 деца.

Селският свещеник отец Данчо си спомня времето, когато е учил тук преди повече от половин век. „Тука всяка сутрин имаше много деца, имаше две паралелки осми клас”, спомня си отец Данчо Аврамов.

Предстои основен ремонт на концертната зала в Стара Загора

Предстои основен ремонт на концертната зала в Стара Загора на стойност над 2,8 млн. лв. без ДДС. Местната администрация е обявила поръч...

От училището обясниха, че бюджетът не позволява големи ремонти. Преди началото на новата учебна година ще сменят само счупените прозорци