Стартира Академията за компютърни и природо-математически науки в Стара Загора (СНИМКИ)

2213
Стартира Академията за компютърни и природо-математически науки в Стара Загора (СНИМКИ)
Снимка: Община Стара Загора

Повече от 100 деца се включиха в старта на Академията за компютърни и природо-математически науки в Стара Загора днес. Ученици от първи до дванадесети клас започват обучение по програма разработена от математика Любомир Любенов. 

Академия за родители ще се проведе в съботния ден в Бургас

Мини Академия за родители ще се проведе утре, 10 март, от 09:30 часа в Експозиционен център "Флора Бургас". По време на инициативата, к...

Идеята е академията да прерасне в национално училище за даровити деца с най-добрите условия за развитие на талантите им. Целта е децата на Стара Загора да имат преподаватели на световно ниво като проф. Емил Колев от БАН, който води подготовката на националния отбор по математика, Невена Събева, зам.-главен редактор на сп. „Математика“ и Мариана Богданова, преподавател по математика в Тракийския университет и автор на учебници по математика, обясни Любомир Любенов. Той припомни, че в региона на Стара Загора са родени и израснали много известни математици, а първият математически кръжок в града и създаден през 1939 г. от проф. Шишков. В първата математическа олимпиада през 1959 г. има от Стара Загора - Недка Иванова. 

Сред децата, включили се в академията, има носители на диамантени, златни, сребърни и бронзови отличия от математическите олимпиади в Азия. „Искаме да създаваме положителни емоции на децата и да учат математика“, категоричен е Любомир Любенов, а в академията ще се включат и преподаватели от Стара Загора.

Безплатна приключенско-образователна академия мотивира над 600 деца от 20 населени места да обичат училището

Над 600 деца на възраст между 6 и 14 години ще се включат в лятна приключенско-образователната академия, която е първата част от програ...

Заниманията в нея са безплатни и ще се водят в залите на Международния младежки център. Подготовката ще бъде присъствена и дистанционна, а децата бяха разделени по възраст и в залите на община Стара Загора започнаха първите лекции на преподавателите. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com