X
 
 
 

Такева: Кадровото обезпечаване на образователната системата е един от най-големите проблеми

868 1
photo of Такева: Кадровото обезпечаване на образователната системата е един от най-големите проблеми
Снимка: БГНЕС
Кадровото обезпечаване на образователната системата е един от най-големите проблеми, на който трябва да се намери решение. Това каза Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

По думите й трябва да се направят няколко стъпки, свързани с подобряване на работата в учебните заведения.

Кунева видя мръсна игра за европарите за наука, иска ГЕРБ да каже за учителските заплати

Една от лъжите, които плъзнаха покрай ОП "Наука и образование за интелигентен растеж", е, че тя е спряна. Програмата не е спряна, но за...

„Трябва да се подобри, като цяло, дисциплината в класните стаи, да се подобрят политиките, свързани с възпитателната работа в училище и връзката със семейството, за да се спре агресията. Направихме една анкета със студенти от педагогическите факултети в България, които са 6 на брой. Младите хора казват, че паралелно с повишаването на работните заплати, стои и проблемът за дисциплината в училище, който ги спира да влизат, като млади специалисти в училищата и детските градини“, коментира Янка Такева, цитирана от Фокус.

Тя допълни, че е съвсем реалистично увеличението на учителските заплати. Това, което се предлага в управленските програми на политическите партии, не е популизъм и ръстът на учителските възнаграждения може да бъде постигнат до края на Бюджетната рамка, която е от 2018 – 2020 година, каза още Такева.

Actualno.com

Етикети:

1 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
    Браво, бабе! Най-сетне почнахте да казвате по нещо за истината в училище. До сега искахте с трици маймуни да ловите. При тия условия в училище в педагогически вузове се записват най-калпавите абитуриенти и то като най-последен и нежелан от тях вариант.
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Джен Синсеро: Вярвам в чудеса, защото се случват!

Джен Синсеро е известен мотивационен лектор и автор на бестс...