Танев а ла Бойко: Не съм толкова зле с главата, бил съм в Харвард няколко пъти

11893
Танев а ла Бойко: Не съм толкова зле с главата, бил съм в Харвард няколко пъти
Снимка: БГНЕС

"За матурите тази година МОН е взело много повече мерки, отколкото досега. Забелязахме откъде идват пробойните и не ми е ясно защо тези мерки не са били вземани преди. В една гимназия, която е била на 6-то място, сега се оказва на 100-тно. Изпратихме проверки на много места. При затягането на дисциплината, което осъществихме тази година, намаля и успеваемостта." Това каза министърът на образованието Тодор Танев, цитиран от БГНЕС.

Той посочи, че заедно с народните представители трябва внимателно да се анализира и може би наесен да се предложи ново по формата си проверяване на зрелостниците.

"Имам предвид технологично нов начин на провеждане на матурите. Едно от първите неща, които идват на ум е да бъдат по-кратки, но далеч не е само дължината, а цялостната организация", загатна Танев.

Според него това, което правели някои медии, целейки, може би прокарване на неверие в родителите в образователната система и работата на МОН, че той и Ваня Кастрева не си гледат работата и не знаят какво правят. С това медиите успели да създадат тази година, при нищо недоказано, че има изтичане от МОН на темата по български и литература.

"Сто пъти повторена една лъжа става истина, както знаем по законите на нацистката пропаганда. Не знам какво се постигна с това. Във Facebook е казано: Яворов ви поздравява. Това е изтичането и знаем кой е той и той не работи в университет.

МВР може да каже кой е той, но аз намекнах, че е студент и не го прави за първа година. Кой спечели от това, че сърцата на толкова хиляди родители туптяха", запита министърът на образованието.

Той повтори, че от МОН не е изтекло каквото и да било тази година, защото абсолютно всички мерки били взети.

"Пред мен се генерираше темата, може ли да се поиска от мен нещо, което още да направя в параметрите на досегашното законодателство и кое е това, което не съм направил", възмути се Тодор Танев.

Танев призна: Няколкостотин квестори са участвали в изнасянето на информация за матурите

Министърът на образованието Тодор Танев призна, че вероятно цели няколкостотин квестори са участвали в изнасянето на информация за мат...

Според него не е хубаво всеки ден да се обяснява някаква "тотална неистина", например, че министърът не е добре с главата и т.н.

"Мисля, че не съм толкова зле, след като съм правил 2 катедри в СУ, бил съм в Харвард няколко пъти", защити се Танев.

Припомняме, че именно Тодор Танев остана на поста си, въпреки че каза пред учениците на СОУ „Христо Ботев” във Враца за Фредерик-Жолио Кюри, че се оженил за Мария Кюри само заради името ѝ, както и че Михаил Ломоносов не е направил нищо особено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com