100 000 души се включиха в първомайските демонстрации в Москва

14530
100 000 души се включиха в първомайските демонстрации в Москва
Снимка: Getty Images / Guliver

Повече от 100 000 души се включиха в първомайските демонстрации на синдикатите в центъра на Москва, съобщиха от руското Министерство на вътрешните работи.

Начело на шествието е кметът на Москва Сергей Собякин, лидерът на Федерацията на независимите синдикати на Русия Михаил Шмаков и председателят на федерацията на профсъюзите в Москва Сергей Чернов. Повечето от демонстрантите са млади хора и студенти.

БСП не забравя 1 май и готви митинг в столицата

На 1 май, от 11:00 часа, на площад "Народно събрание" в столицата ще се отбележи Деня на труда и на международната работническа солид...

Стотици хиляди хора под знамената на техните синдикати и социални асоциации излязоха на Червения площад. По данни на Министерството на вътрешните работи половин час преди официалното начало на празничното шествие по централните московски улици са се събрали над 80 000 души. Хората продължават да прииждат, съобщават руските медии.

Многохилядни демонстрации по случай първи май ще парализират центъра на гръцката столица Атина, предаде РИА Новости. В страната е обявена обща стачка.

Инициативата за провеждането им е на гръцките профсъюзи.

Служителите в метрото и шофьорите на автобуси и тролейбуси ще проведат предупредителна стачка от 9 часа местно време.

Градският транспорт в Атина ще работи, за да могат хората да вземат участие в протестите. Няма да се движат влаковете до международното летище „Елевтериос Венизелос”.

1 май - ден на труда

На 1 май светът отбелязва Деня на труда и международната работническа солидарност. На тази дата, много страни в света честват обществен...

Редица азиатски страни отбелязаха Международния ден на труда с шествия и митинги в големите градове, съобщава AFP.

Манифестации се проведоха в Хонконг, Джакарта, Куала Лумпур, Сингапур, Тайпе и Сеул.

Шествията бяха помрачени от различни инциденти. В Камбоджа силите за сигурност разпръснаха десетки демонстранти близо до Парка на свободата в столицата Пном Пен. Няколко души са понесли побой.

В индонезийската столица Джакарта 33 хиляди работници участваха в шествия, а два милиона в цялата страна вероятно ще вземат участие в събирания, с които ще поискат по-добри условия на труд.

В южнокорейската столица Сеул шествията бяха помрачени от скорошния инцидент, при който ферибот с над 400 души на борда потъна край южните брегове на страната.

Украйна иска от Москва обяснения за военните учения

Министерството на външните работи на Украйна поиска разяснения от Москва за целите на военните учения в близост до украинската граница....

Над 30 000 души се събраха на празничен митинг по случай 1 май в столицата на Крим Симферопол, предаде ИТАР-ТАСС.

По централния проспект на града се провежда шествие, в което участват представители на трудовите колективи, национално-културните организации и работниците в сферата на здравеопазването, ветерани, участници в кримската самоотбрана и театрални колективи.

Председателят на Градския съвет на Република Крим Владимир Констанинов, временно изпълняващият длъжността президент на Република Крим Сергей Аксьонов, сенаторът на Съвета на Руската федерация Олга Ковитиди и други представители на властите на региона поздравяват участниците в шествието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com