20 училища в Париж се опълчиха на властите заради свои съученици

31617
20 училища в Париж се опълчиха на властите заради свои съученици

Вече втори ден хиляди гимназисти във Франция протестират яростно заради депортирането на двама техни съученици в Косово и Армения, предаде БНТ.

Демонстрациите са в подкрепа на експулсираните Леонарда и Хачик. Двамата младежи на 15 и на 19 години са нямали разрешително за престой във Франция и заради това са били "прихванати" от френските власти.

Учителска стачка парализира Лондон

Ефективна стачка в образователния сектор прати в принудителна ваканция учениците от огромен брой училища във Великобритания. В демонст...

Двайсетина училища в Париж бяха блокирани от демонстранти. Те искат незабавното връщане на Леонарда и Хачик във Франция. Създаваме движение, което набира скорост, заяви една от протестиращите. Обстоятелствата около задържането на Леонарда по време на ученическа екскурзия ще бъдат разгледани от френското правителстгво тази вечер. Елисейският дворец вече защити вътрешния министър Валс.

"Леонарда представлява успешно извървян път на интеграция, който не трябва да бъде прекъснат", заяви шефът на френската социалистическа партия Арлем Дезир. Той обаче не критикува Манюел Валс.

Валс вече е на прицел във Франция заради някои свои спорни изказвания, възприети от определени слоеве на френското обещество като расизъм. Срещу него дори е заведено дело от неправителствена организация.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа