Актьор се обеси на театрална сцена в Пиза

3878
Актьор се обеси на театрална сцена в Пиза
Снимка: Thinkstock/Guliver

Двайсет и седем годишният италиански актьор Рафаело Шумахер е в кома след инсценировка на обесване по време на спектакъл в Пиза.

Според лондонския вестник „Дейли мейл” спектакълът, наречен Mirages се е играл в театър „Лукс” (Teatro Lux).

Орландо Блум отново ще участва в "Карибски пирати"

Орландо Блум се завръща в "Карибски пирати". Звездата отново ще влезе в образа на пирата Бил Търнър и ще се появи в дългоочакваното пр...

Mirages е спектакъл, създаващ ефект на присъствие от шест сцени в различни части на театъра, между които се движат зрителите. Злополучната сцена с участието на Шумахер е била построена във вътрешен двор, където е трябвало да се изиграе обесване. Това, че нещат не се развиват „като на сцена” заподозрял един от зрителите, завършил медицинска академия, когато видял конвулсиите на актьора по време на инсценировката на изпълнението на "смъртна присъда" чрез обесване.

След като изпадналият в кома актьор бил откаран в болница, полицията отцепила театъра и е започнала разследване. Не се изключва и вариантът актьорът да е искал да се самоубие. Според художествения директор Габриеле де Лука в последната минута преди спектакъла Шумахер настоял да бъде заменен епизодът, в който трябвало да го „застрелят” с имитация на обесване.

Колегите на актьора не вярват във версията със самоубийството, като твърдят, че в спектакъла въжето не е трябвало да бъде истинско, а тялото му трябвало да бъде допълнително предпазено от рязкото падане със специален колан. Майката на актьора също отхвърля версията за самоубийство като посочва, че Шумахер не е оставил предсмъртно писмо и не е имал мотиви да сложи край на живота си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа