Алчност на украинските политици за руски пари довела до конфликта в Киев

21707
Алчност на украинските политици за руски пари довела до конфликта в Киев
Снимка: БГНЕС

"Украинските политици предпочетоха парите на Русия сега и веднага. Това беше грешният избор". Думите са на евродепутата Ивайло Калфин, който коментира ситуацията в бившата съветска република в предаването "На светло" по VTV. Той само с няколко думи изясни случилото се в Киев и останалите по-големи градове на Украйна.

"За конфликта допринесоха и Русия, и ЕС, и САЩ. Напрежението там трябва да се премести от улицата, към урните, заяви членът на инициативната група на АБВ. - Конфликтът в Украйна е чисто геополитически. Това, което дръпна фитила на най-горещия конфликт, беше споразумението с ЕС за партньорство. ЕС подготви едно споразумение, което трайно обвърза Украйна с Европа, а целта му беше да даде перспективата. Но не постигна нито перспектива за членство, нито успя да въведе дебата. Не изясни дори, че всичко това е въпрос на ценности. А въпросът пред украинското общество беше как иска да се развива – по европейски или по руски. От друга страна решенията на Русия не се изразяваха в ценности, а в пари. Така се оказа, че украинските политици предпочетоха парите сега и веднага. А това винаги е бил грешният избор".

Калфин: Заради АБВ истеричните крясъци на Станишев стигнаха до кресчендо

"Откакто обявихме рестарта на АБВ, истеричните крясъци на Станишев стигат до кресчендо". Така евродепутатът Ивайло Калфин коментира дум...

Калфин допълни, че нагнетяването на напрежението в Украйна е започнало именно със старанието на Русия да отдалечи Украйна от Европа. "Що се отнася до варианта "правителство на националното съгласие", сигурно ще се случи, каза още той. - Това решение обаче е много рисковано". Според него това, което най-бързо трябва да се случи в Украйна, е президентът Янукович незабавно да се оттегли и да се направят избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа