"Анонимните" започват кампания срещу централните банки по света

3068
"Анонимните" започват кампания срещу централните банки по света
Снимка: Getty Images / Guliver

Известната хакерска група "Анонимните" започна кампания срещу централните банки по цял свят, като успя да свали сайта на Гръцката централна банка. Сайтът обаче беше възстановен след няколко минути, а пред CNNMoney говорителят на банката Спирос Франгос заяви, че няма никакви други щети.

Хакерските атаки, които използват най-често "Анонимните", са т.нар. DDoS - претоварване с прекалено много трафик за единица време, така че сървърите на сайта жертва да не могат да го поемат и съответно сайтът да бъде блокиран. Такъв вид атаки се отразява по няколко начина - с огледални сайтове за пренасочване на трафика или с достатъчно мощни сървъри, за да нямат хакерите достатъчно ресурс да изпратят повече заявки за достъп, отколкото може да поеме платформата-жертва.

"Анонимните" пуснаха лични данни на Тръмп в Интернет

Международната хакерска група Anonymous обяви в интернет лични данни на участника в надпреварата за кандидатурата на Републиканската па...

По принцип с DDoS не може да се открадне важна информация, но това е способ да бъде отклонено вниманието и евентуално да се използва вратичка в системата заради отделяне на повече ресурс за отразяване на DDoS-а.

В специално обръщение "Анонимните" обявяват действията си срещу банковата система, защото тя е "тиранична". Хакерите назовават действията си с името "Операция Икар" - същото наименование те използваха през 2011 година, когато неуспешно опитаха да блокират Нюйоркската фондова борса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа