Аштън иска от Янукович да помни хората, Лавров обвини ЕС за хаоса в Украйна

20996
Аштън иска от Янукович да помни хората, Лавров обвини ЕС за хаоса в Украйна
Снимка: Getty

Последните събития в Украйна отново накараха международната общност да обърне поглед към Киев, след като за известно време там имаше затишие. Последователно отношение за случващото се показаха върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън, както и руският външен министър Сергей Лавров, пише Агенция "Фокус".

Украинските власти трябва да помнят, че по отношение на интеграцията на Украйна имат задължения не само към Европейския съюз, но и към своите граждани, заяви Аштън.

Засега Украйна не обявява извънредно положение

Властите в Украйна няма да въведат извънредно положение, заради безредиците в Киев. Това обяви председателят на Съвета за национална ...

„Продължаваме да призоваваме правителството на Украйна да вземе под внимание факта, че то има задължения не само към Европейския съюз, но и към хората. По време на продължителните ми разговори с президента Виктор Янукович ние разговаряхме за неговата амбиция да се сключи Споразумение за асоцииране с ЕС, а в същото време да има възможност за силни и добри отношения с Русия. И това е подходът, към който трябва да се придържаме”, отбеляза Аштън.

Европа се държи безцеремонно като подклажда изострянето на силовия конфликт на площад „Независимост” в Киев. Това е груба намеса във вътрешните работи на Украйна, а посещенията и участието на европейски политици в демонстрациите срещу украинските власти са просто неприлични, каза  руският външен министър Сергей Лавров.

Руският министър остро осъди намесата на европейските политици във вътрешните въпроси на Украйна и стимулирането от тяхна страна на по-нататъшната ескалация на силовото противопоставяне между украинската опозиция и властите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа