Австрийската армия ще проверява багажа на всеки мигрант

2760
Австрийската армия ще проверява багажа на всеки мигрант
Снимка: Getty Images/Guliver

Австрийската армия ще проверява самоличността и багажа на всеки мигрант, влизащ в страната през границата със Словения.

Около 500 нови военнослужещи ще помагат на полицията при регистрирането на 6000 мигранти дневно на граничния пункт Шпилфелд, заяви говорителят на органите на реда Фриц Грундинг, цитиран от АФП.

Семейство на изнасилено от мигранти руско момиче в Берлин наема адвокат

Руско семейство, живеещо в Берлин, което твърди, че малолетната им дъщеря е била изнасилена от мигранти, ще наеме адвокат, казала лелят...

При нарастване на влизащите силите за сигурност могат спокойно да се справят с до 11 000 души, какъвто беше приблизителният среден брой на влизащите дневно в Австрия през 2015 година.

„Досега можехме да осъществяваме само произволни проверки на място, но новите мерки ще позволят контрол върху всеки мигрант”, допълни Грундинг.

Първоначално войниците ще проверяват само „няколкостотин мигранти”, докато на другите ще се позволи да влизат от Словения в Австрия през друг пункт – този в провинция Каринтия. Цялостната идея обаче е Шпилфелд да се превърне в единствената точка за влизане на мигранти, каза Грундинг.

Новите мерки идват само дни преди Австрия да завърши изграждането на 3,7 километрова телена ограда при Шпилфелд. Това ще е първата такава в Шенгенската зона, посочва БГНЕС.

Мигрантите в Швейцария ще си плащат

Властите на Швейцария задължиха мигрантите, очакващи получаване на бежански статут, да заплащат своето пребиваване на територията на ст...

Виена също така има намерението да последва примера на Германия и да спре приема на мигрантите, които търсят по-нататъшно убежище в скандинавските страни. Берлин наложи мярката, след като в началото на месеца Швеция и Дания възстановиха проверките по границите си.

„Ако Германия връща мигранти, които искат да стигнат до Швеция, ние ще правим същото”, заяви австрийският канцлер Вернер Файман в неделя.

Страната е една от ключовите транзитни точки по пътя на мигрантите от Балканите към Западна и Северна Европа. Освен това Австрия е одобрила 90 000 молби за убежище през 2015 година.

Правителството на страната, съставено от коалиция между социалдемократите на Файман и консерваторите от Австрийската народна партия, ще разисква допълнително ситуацията с мигрантската вълна на специална дискусия утре.

В Полша пристигат 400 мигранти

Полша ще приеме тази година 400 мигранти в рамките на програма за разселване на нелегални бежанци сред страните от ЕС. В отговор на въ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа