Белгийската полиция пусна видео с терористите от летището

3195
Белгийската полиция пусна видео с терористите от летището

Белгийската полиция разпространи видеозапис, на който се виждат тримата терористи от летището в Брюксел. Записът показва познатата картина с тримата, но вече не като стоп-кадър, а осем секунди движение.

Показването на кадрите е свързано с издирването на единствения оцелял терорист - мъжа със светлата връхна дреха и шапката. Свидетели, които го разпознаят, са призовани да потърсят полицията.

Според медиите това означава, че се опровергава информацията, че третият терорист от летището е Фейсал Шефу - арабски журналист на свободна практика, арестуван два дни след атентатите в Брюксел. Очакваше се изследване на проби негова ДНК да докаже или отхвърли съмненията, че той е третият в кадрите, предаде Дарик.

Според най-новото съобщение на белгийския кризисен център, жертвите от атентатите на 22 март в Брюксел вече са 38, ако бъдат включени и тримата самовзривили се терористи. Три от жертвите са издъхнали в болница от раните си, уточни министерството на здравеопазването. Ранените в атентатите са 340 души. Самоличността на трима от загиналите още не е установена.

Жертвите на атентатите в Брюксел станаха 35

Броят на загиналите при джихадистките атентати в белгийската столица Брюксел нарасна до 35. Това съобщават представители на властите. ...

Междувременно стана ясно, че при ареста на френския гражданин, задържан снощи в Ротердам по подозрение, че е участвал в планиране на терористична атака, холандските полицаи са открили боеприпаси, предаде Асошиейтед прес, цитирайки Вим де Бройн, говорител на националната прокуратура.

При обиска на жилището са били намерени муниции, пари и дрога, каза той, цитиран от Франс прес, като уточни, че не са открити експлозиви.

Специална полицейска част арестува 32-годишния френски гражданин по искане на френските власти, които го подозират в "участие в подготовката на терористична атака". Очаква се задържаният бързо да бъде екстрадиран във Франция Де Бройн добави, че наред с французина при снощната операция са били арестувани още трима души от алжирски произход, но те не са издирвани от Франция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа