Берлин затяга карантината, но германците я приемат с неохота

3676
Берлин затяга карантината, но германците я приемат с неохота
Снимка: iStock

Въпреки намаляването на броя на заразените с новия коронавирус по време на Коледните и Новогодишните празници, германските власти планират да затегнат мерките за борба с пандемията, пише националният ежедневник Die Welt. Мнозина обаче са против - по-специалнo експерти от образователната сфера, политици от Свободната демократическа партия (СвДП), както и обикновени хора, които искат обяснение на какво се основават плановете на официален Берлин.

Все още не е ясно дали ваксинираните остават заразни. Но министърът на външните работи на ФРГ Хайко Маас все пак стана първият член на германското правителство, който предложи на третираните с препарат срещу COVID-19 обратно тяхната свобода. Според него ваксинираните отново ще могат да се ползват с основни права. Но засега те остават ограничени, а днес предстои среща на върха на канцлера Ангела Меркел и лидерите на регионалните правителства. Очаква се карантината да бъде затегната, макар че тези нагласи на официален Берлин срещат все по-голяма опозиция.

В Германия обмислят задължително носене на професионални маски

Германските власти обмислят възможността да въведат задължителното носене на професионални дихателни маски от клас FFP2, съобщава вестн...

„Обучението не е само трансфер на знания. Това е и процес на социализация. Класовете в началното училище и детската градина, където прекарват по-голямата си част от деня децата, не могат да бъдат заменени. Това е реалността“, коментира Андреас Шлайхер от Дирекцията по образованието на Организация за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Броят на коронавирусните инфекции е намалял по време на Коледните и Новогодишните празници. И все пак се планират по-строги мерки. В тази връзка лидерът на СвДП Кристиан Линднер настоява да се проведе извънредно заседание в Бундестага. „Решението за широкомащабни ограничения на свободата трябва да бъде взето от парламента. Ние от своя страна очакваме правителството да предостави данните и научните факти, на които се основава неговото мнение“.

В противен случай хората ще ги приемат с неохота. Сега федералните провинции създават центрове за нарушители на карантината. Болници, общежития за бежанци, колонии за непълнолетни - тези, които са извършили многократни нарушения на ограниченията, ще бъдат принудително хоспитализирани и наблюдавани.

 

Ако обичате нудизма, отидете в Берлин

Много германци обожават натуризма, вярвайки, че той помага да се живее в хармония с природата. Във всеки голям берлински парк рискувате...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Фицо: Словакия не подкрепя приемането на Украйна в НАТО

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 17.04 - Европа се бои да не затъне в украинското кърваво тресавище

Вархеи: ЕС скоро ще има нови членове

Чехия: Дарители са готови да купят 500 000 снаряда за Украйна

ЕС започва работа по нови санкции срещу Иран

Нови протести срещу закона по руски образец в Грузия, стигна се до сблъсъци (ВИДЕО)

Джорджа Мелони съди историк за клевета

Пожар в завод в Москва, който прави ракети за ПВО С-300 и С-400*

Грешката във възпитанието на принц Хари, за която крал Чарлз III съжалява и до днес

Папата се моли за децата, живеещи в почти робски условия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа