X
 
 

Британската икономика с най-нисък ръст от 2012 г насам

630 0
photo of Британската икономика с най-нисък ръст от 2012 г насам
Снимка: iStock
Британската икономика отчете най-ниския икономически ръст от шест години насам, съобщава AFP, позовавайки на официални данни.

Осведомителната агенция коментира, че несигурността около Brexit и по-слабия световен икономически растеж са оказали влияние върху представянето на британската икономика.

Защитени ли са правата на българите във Великобритания при твърд Brexit?

Правата на българските граждани във Великобритания ще бъдат гарантирани и при твърд Brexit. Това увери пред БНР Васил Асенов, ръководит...

През изминалата година БВП на Обединеното кралство е отчел ръст от 1,4%, което е спад в сравнение с 1,8 на сто през 2017 г.

Данните на националната статистика също разкриват, че през последното тримесечие на 2018 г. икономиката на Великобритания се е разширила с едва 0,2%.

През третото тримесечие Великобритания отчете ръст от 0,6%.

Регистриран е спад в секторите строителство, услуги и производство. За първи път от септември 2012 г. е отчетен толкова слаб растеж на икономиката.

Меркел: Има още време да се намери решение за Brexit

Все още има време да се намери решение за напускането на Великобритания от ЕС, заяви германският канцлер Ангела Меркел, предаде AFP. М...

През миналата седмица Английската банка намали прогнозата за икономическия ръст през тази година до 1,2 на сто от 1,7% заради забавянето на световната икономика и "мъглата около Brexit".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...