Българските музиканти, записали музиката за Саркози, не знаели за кой е!

4364
Българските музиканти, записали музиката за Саркози, не знаели за кой е!
Никой, дори диригентът, не трябваше да знае за кого е предназначена тази музика, тъй като Саркози още не беше стартирал кампанията си, обясни ръководителката на оркестъра Елена Чучкова

Българският оркестър, който записал музикалната тема за предизборната кампания на президента Никола Саркози, не знаел кой е поръчал мелодията, каза за Франс прес ръководителката на оркестъра Елена Чучкова.

Никой, дори диригентът, не трябваше да знае за кого е предназначена тази музика, тъй като Саркози още не беше стартирал кампанията си, обясни тя. Темата, интерпретирана от петдесетина музиканти, била записана на 12 февруари, а перкусиите били добавени после по електронен път.

БГ парче ще бъде предизборната музика на Саркози

Българска следа се появи в предизборната кампания на Никола Саркози, който по-рано тази седмица обяви, че се кандидатира за втори прези...

С ръководителката на симфоничния оркестър СИФ 309 се свързал авторът, френският композитор Лоран Ферле, с когото тя вече била работила, допълва БТА. Ние работим от 20 години с цяла Европа, по-специално Италия, Франция, Великобритания и, макар и по-малко, със САЩ, каза Чучкова, припомняйки, че СИФ 309 е изпълнител на музиката за филми като "Хористите" на Кристоф Баратие и "Осем жени" на Франсоа Озон.

За първи път обаче записваме музика за предизборна кампания, добави тя, описвайки мелодията като много приятна и тържествена като химн.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа