Центровете за прием на бежанци във Финландия са препълнени

10611
Центровете за прием на бежанци във Финландия са препълнени
Снимка: Gettyimages

През настоящата година броят на бежанците, търсещи закрила от Финландия, е достигнал рекордни стойности и центровете за прием във Финландия са препълнени, съобщава информационната агенция Yle. Властите очакват тези тенденции да се задържат и дори да се засилят в хода на топлия летен сезон.

Сътрудниците в центровете за временно настаняване на бежанци във финландската столица Хелзинки са били принудени да пренасочват чужденците с автобуси към други градове, където да могат да бъдат регистрирани.

България може да бъде третирана като специален случай при разпределението на бежанци

Европейските лидери отхвърлиха задължителните квоти за прием на бежанци и не постигнаха ясен консенсус как ще се справят с миграционнат...

Според Имиграционната служба скоро ще бъде поставен нов рекорд на постъпили молби за получаване на особен политически статут на закрила. „Интересно е как се промени ситуацията в последните години. Това ни показва за какво трябва да бъдем готови в края на годината. Ако нещата продължават да се развиват по този начин, както сега, то ние ще отбележим и нов рекорд. Към момента в най-добрите седмици пристигат по около 200 бежанци“, заяви ръководителят на Финландската имиграционна служба Йорма Куулувайнен.

По-голямата част идват от тях идват от други европейски държави и по-рядко директно от страни извън Шенгенското пространство. Най-голям брой са гражданите на Сомалия и Ирак.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com