Чижов: Западът се опитва да ни накаже заради самостоятелната ни политика

1991
Чижов: Западът се опитва да ни накаже заради самостоятелната ни политика
Снимка: Getty images/Guliver

Западът се опитва да накаже Русия заради нейното право да определя самостоятелно своята външна и вътрешна политика.

Това заяви постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов в реч в Европарламента по време на проведения там Европейски руски форум. Тазгодишното му издание е 11-то поред. Дискусията бе на тема "Евросъюзът през 2017 година и Руската революция от 1917 година: ненаучените уроци".

Кремъл провокира: ЕС няма да наложи контрасанкции на новите санкции на САЩ срещу Русия

Европейският съюз няма да наложи санкции на САЩ заради окончателно приетия в началото на август пакет от законодателни мерки със санкци...

Владимир Чижов отбеляза, че макар „Русия и Западът вече да не са разделени от идеологически разногласия, ние все така виждаме опити да бъде представена нашата стана като някакъв идеологически антипод на западния свят. Ние все така виждаме желание да бъдем наказани за правото самостоятелно да определяме външната и вътрешната си политика. За целта се използват различни инструменти на сдържане, разгръща се санкционната спирала, задействат се информационни войни, чиято цел е да се изопачи нашия принципен подход към разрешаването на глобалните и регионалните проблеми и да се дискредитира руската политика в международните отношения", подчерта той.

Според него в днешния динамичен, високо конкурентен и, за съжаление, далеч небезопасен свят, Русия и Евросъюзът, които взаимно се допълват, нямат разумна алтернатива на сътрудничеството и обединяването на потенциалите. „Надявам се разумът и политическата далновидност на нашите европейски партньори да спомогне за изваждането на нашите отношения от задънената улица и да поемат те по пътя на конструктивен диалог, пропит с духа на истинско добросъседство и откритост".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа