ЦИК на Турция предложи 1 ноември за предсрочни избори

3453
ЦИК на Турция предложи 1 ноември за предсрочни избори
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Централната избирателна комисия (ЦИК) на Турция предложи датата 1 ноември за предсрочни избори, съобщава в. "Хюриет", цитиран от БГНЕС.

Решението за предсрочни избори идва след като усилията за съставяне на коалиционно правителство на Партията на справедливостта и развитието се провалиха.

Ердоган посочи пътя към предсрочни избори в Турция

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната се насочва бързо към предсрочни избори, след като опитите за съставяне на коалицио...

Централната избирателна комисия е съставила календар, според който подготовката за вота би трябвало да завърши за 60 дни, в случай, че се вземе официално решение за предсрочни избори, съобщава Анадолската агенция.

Предложението за календара е било представено на членове на четирите политически парламентарно представени партии, се казва още в съобщението на агенцията.

По-рано тази седмица турският ЦИК реши, че в случай на "повторение на общите парламентарни избори" има властта да съкрати 90-дневния период, предвиден преди изборите.

Процедурата беше ускорена след като лидерът на ПСР Ахмет Давутоглу върна мандата си за съставяне на кабинет на президента Реджеп Ердоган. Срокът от 45 дена за формиране на правителство изтича на 23 август, проправяйки път за предсрочни избори.

Стрелба и взрив пред дворец в Истанбул

Двама нападатели са открили огън по полицаите на входа на двореца Долмабахче в Истанбул. По-късно те са били задържани, съобщи CNN Turk...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа