Дейвид Камерън изправи Великобритания срещу Юнкер в ЕС

20499
Дейвид Камерън изправи Великобритания срещу Юнкер в ЕС
Снимка: Getty Images / Guliver

Скандалите и раздорите в ЕС след отминалите евроизбори не стихват и през уикенда. Британският премиер Дейвид Камерън е предупредил, че няма да може да гарантира оставане на страната си в Европейския съюз, ако Жан-Клод Юнкер стане председател на Европейската комисия, пише в най-новия си брой Der Spiegel. В интервю за същото списание лидерът на френските националисти Марин льо Пен пък предупреждава, че Европа носи отговорност за хаоса в Украйна, защото послушно изпълнява указанията на САЩ.

Камерън направил подобен коментар в кулоарите на неофициалната среща на върха на ЕС във вторник пред няколко европейски политици, сред които и германския канцлер Ангела Меркел, подкрепяща Юнкер.

Камерън иска спешни промени в Лисабонския договор

Британският премиер Дейвид Камерън ще призове лидерите на Европейския съюз да започнат спешни реформи в организацията, за да спрат по-н...

Според източници на изданието Камерън е заявил, че назначаването на Юнкер ще дестабилизира британското правителство до такава степен, че ще се наложи планираният референдум за членството в ЕС да бъде изтеглен по-рано, което на свой ред щяло да накара още повече британци да гласуват с "не".

"Едно лице от 80-те години няма да може да реши проблемите на следващите пет години", казал британският лидер, според публикацията, цитирана от ДПА.

Говорител от "Даунинг стрийт" в Лондон не е пожелал да коментира пред Франс прес тази информация, нито пък позицията на британското правителство относно Юнкер.

Европа носи отговорност за случващото се в Украйна, заяви от своя страна лидерът на френските националисти Марин льо Пен в интервю също за Der Spiegel.

Камерън: Победата на Фарадж се дължи на разочарованието от ЕС

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че победата на популистката партия ЮКИП на европейските избори се дължи на "дъблокото разоч...

"Привърженик съм на федерализацията на Украйна. Европейският съюз наля масло в огъня, предлагайки икономическа помощ на страна, където половината от населението гледа на Изток", заяви Льо Пен.

Според лидера на френските националисти, в момента Европа, по указания от САЩ представя Русия в неизгодна светлина.

"Държавите от стария свят трябва да имат собствено мнение, а не изцяло да гледат към САЩ. Американците се опитват да разширят своята сфера на влияние. Те преследват своите си интереси, а не нашите”, добави тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа