Джордж Озбърн няма да наследи Камерън на премиерския пост

802
Джордж Озбърн няма да наследи Камерън на премиерския пост
Снимка: Getty Images / Guliver

Британският министър на финансите Джордж Озбърн няма да участва в надпреварата за поста на премиера Дейвид Камерън, който обяви оставката си след резултатите от референдума във Великобритания за членството на страната в Европейския съюз.

Озбърн няма да замести Камерън, защото е твърд привърженик на оставане на Великобритания в Европейския съюз, предаде Ройтерс.

Джордж Озбърн остава финансов министър в правителството на Камерън

Британският премиер Дейвид Камерън обяви, че Джордж Озбърн, който стои зад програмата на последното правителството за строги икономии...

Дейвид Камерън ще се оттегли през октомври, след като британците гласуваха на референдума за излизане от ЕС. Той бе начело на кампанията за оставане в Съюза, припомня БНР.

Преди кампанията за референдума мнозина смятаха Озбърн за възможен кандидат за приемник на Камерън в бъдеще, тъй като икономиката на Великобритания бе сред най-бързо растящите сред тези на развитите страни.

Times твърди, че Озбърн обмисля дали да подкрепи за премиер бившия кмет на Лондон и застъпник за излизане от ЕС Борис Джонсън, който е фаворит за приемник на Камерън.

Според социологическо проучване на Ugov вътрешният министър Тереза Мей има по-големи шансове от Джонсън и според общественото мнение, и според членовете на Консервативната партия.

Все повече британски политици искат споразумение с ЕС, за да няма тотално отделяне на Острова

Великобритания трябва да проведе още един референдум, този път за условията по излизането на страната от Европейския съюз, ако новото п...

Озбърн каза, че решението за напускане на ЕС вероятно ще доведе до нестабилност на финансовите пазари, но петата икономика в света ще се справи с предизвикателствата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com