Един от атентаторите в "Батаклан" е опитал да влезе във френската армия

6282
Един от атентаторите в "Батаклан" е опитал да влезе във френската армия
Снимка: Gettyimages.com

Фоуед Мохамед-Агад, един от тримата мъже, които откриха стрелба в парижката зала „Батаклан“ при терористичните нападения в града миналия месец, е бил отхвърлен от френската армия и най-вероятно от полицията, преди „Ислямска държава“ да го приеме в своите редици, предаде БГНЕС.

Представители на армията в Страсбург са провели физически и психологически тестове на Мохамед-Агад, на база на които са преценили, че той не е подходящ да бъде войник, съобщава агенция Ройтерс.

Идентифицираха трети нападател от клането в "Батаклан"

Мъж на 23 години от Страсбург е бил идентифициран като третия джихадист-участник в клането в парижката зала „Батаклан” на 1...

Новината беше потвърдена от поделението на армията в Страсбург, откъдето уточниха, че мъжът е кандидатствал през 2010 г.

„Имаме филтри. Ние разглеждаме личността (на човек) и правим психологически и физически тестове. Кандидатът трябва да бъде здрав и жизнеспособен за армията“, каза армейският говорител полк. Софи Кузел.

„В този случай ние го определихме като неподходящ за войник и да носи оръжие. Решихме да не продължаваме с него“, допълни тя.

Самоличността на третия нападател стана известна едва тази седмица след съобщение, което майка му получила на телефона си от съпругата му Хаджира, която е в Сирия. В съобщението се казва, че най-малкият от четирите сина на майката, е починал „заедно с братята си“ на 13 ноември, нощта на атаките.

Атаките в Париж стрували съвсем малко, Путин поиска общ антитерористичен фронт

Организирането на нападенията в Париж от миналия месец, при които загинаха 130 души, е струвало на извършителите им не повече от 30 000...

Притеснявайки се от най-лошото, жената се свързва със семейния адвокат. Най-големият от братята на Мохамед-Агад е в затвора по обвинения във връзки с терористични организации. Той е посетил Сирия през 2013 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа